L'alcalde i els regidors de la Corporació Municipal assisteixen a la manifestació del 25 de Novembre

L'acte va comptar a més amb la participació de diverses associacions i col·lectius

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i els regidors de la Corporació Municipal van assistir ahir a la manifestació del 25 de Novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. L'acte va comptar a més amb la participació de diverses associacions i col·lectius.

A més, ahir de matí es va llegir, tant en l'Ajuntament de Sagunt com en la Tinença d'Alcaldia del Port de Sagunt, una declaració institucional aprovada per tots els grups polítics:

Hui commemorem el Dia Internacional per a Eliminació de la Violència de Gènere contra les Dones, primera causa de mort prematura entre les dones. Aquesta violència té el seu origen en la història i es manifesta amb agressions físiques i psicològiques, i sexuals amb repressió i insensibilització, amb feminicidis, entre d’altres casos.

Malgrat les reiterades declaracions en contra, els assassinats no disminueixen, ni els assassinats ni les agressions. A dia de hui són 48 les dones assassinades.

És necessari que les institucions manifestem el nostre rebuig a la violència de gènere i que les nostres declaracions no siguen tan sol declaracions d'intencions.

Segons l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, més d'un 22% de les dones majors de 15 anys han patit situacions de violència.

És molt preocupant el grau de violència entre la joventut. Aquesta dada indica que no anem pel camí que toca, ni educació, ni en prevenció. Per açò reivindiquem els valors coeducadors no sexistes reconeguts des de tots els àmbits legislatius, així com les competències municipals en matèria d'igualtat, prevenció i ajuda contra la Violència de Gènere. Exigim els recursos necessaris per a continuar amb la política d'igualtat tan necessària en qüestions de violència de gènere.

Des d'aquest ajuntament treballem per a aconseguir una societat lliure de tot tipus de violència. Una societat que permeta que les dones seguisquen sent assassinades pel fet de ser dones, és una societat malalta.

La violència de gènere és un atemptat contra la pau, el desenvolupament de la societat i contra la democràcia. És un problema dels poders públics, i de tota la societat. En definitiva, és un problema d'Estat. Perquè tots els dies hem de lluitar contra aquesta xacra. Per açò, com a ajuntament, ens anem a implicar de forma responsable en la lluita contra aquesta barbàrie que és la violència cap a les dones.
 
Hui 25 de novembre, volem condemnar tots aquells casos de violència que ocorren en el món, els del passat, els que estan ocorrent i els que ocorreran. 
 
Per totes aquelles dones que pateixen violència, aquelles que ens falten, aquelles que han pogut eixir d'aquest infern, per totes, hui i tots els dies cridarem:
 
N'hi ha prou de violències!