L'alcalde rep a la soprano Marta Estal després d'aconseguir el premi de millor cantant del Concurso Intercentros Melómano

Quico Fernández li ha lliurat una insígnia de la ciutat i li ha donat l'enhorabona aquest matí en l'Ajuntament de Sagunt
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, han rebut aquest matí, en l'Ajuntament de Sagunt, a la soprano de Port de Sagunt, Marta Estal per a donar-li l'enhorabona pel Primer Premi i el Premi a la Millor Cantant en el Concurso Intercentros Melómano, en el qual participen tots els conservatoris superiors d'Espanya. Quico Fernández li ha lliurat una insígnia de la ciutat i li ha felicitat pel premi i ha explicat que “és una enorme satisfacció poder escoltar a una soprano com a Marta en l'Auditori perquè és un clar exemple dels esforços d'aquest ajuntament per formar tant en l'esportiu com en el cultural als joves que després ho retornen a la ciutat aportant cultura i amb aquests èxits”.

Marta Estal és Graduada en Traducció i Interpretació per la Universitat Jaume I i actualment cursa un màster universitari en formació i recerca literària i teatral, l'estudi de la qual compagina amb la seua carrera com a intèrpret i amb la docència en l'Escola de Música de la Unión Musical Porteña i de la Unió Musical de Paiporta. Va començar els seus estudis en el Conservatori Professional de Música de Sagunt, on va obtenir el Premi Extraordinari en l'especialitat de piano, i l'Esment Honorífic en les especialitats de cant i música de cambra. En 2013 va participar com a soprano solista en l'espectacle “Lluís Guarner: per què cantar a la terra i el mar?” amb el qual va realitzar concerts en l'Ateneu Musical de València i el Festival de Música Universitària FIMU a Belfort (França). En 2014 va crear l'espectacle “Manuel Palau: música i poesia”, en el qual va participar com a soprano.

En 2015 va realitzar una gira de concerts amb la companyia Bambalina Teatre Practicable amb l'espectacle “Satie: gimnopedias, dibuijos i marionetas”. Aquest mateix any va debutar com a solista amb el rol de Regina de l'òpera “Una cosa rara” de Martín i Soler juntament amb l'orquestra del conservatori Superior de Música de València; i va participar en els espectacles didàctics “Yo, Mozart” i “Música para bebés”, representats en el Palau de la Música de València. També ha cantat com a solista en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, Vincennes (París), Sala Clement Pianos (València), Auditori de Sogorb, Auditori de Torrent, i en el Palau de la Música.

Al juny de 2015 es va graduar en Piano amb les més altes qualificacions en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Actualment és alumna de la soprano Gloria Fabuel, baix la tutela del qual estudia actualment l'últim curs de Grau Superior de Canto. Paral•lelament, realitza nombrosos cursos d'especialització en ambdues disciplines, amb professors com Alon Golstein, Paul Roberts o Lidia Stratulat (piano) i Robert Expert, Wolfang Rieger o Evghenia Dundekova (cant).