L'ambaixador d'Espanya davant la UNESCO visita Sagunt per conéixer en profunditat el seu patrimoni

Andrés Perelló visita els monuments junt a l'alcalde, delegats i portaveus de l’Equip de Govern per a establir línies de treball que servisquen a la ciutat en la seua candidatura a Patrimoni de la Humanitat


L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno i membres de l'Equip de Govern han rebut oficialment este matí a l'ambaixador d'Espanya davant la UNESCO, Juan Andrés Perelló i han visitat el patrimoni de la ciutat. Esta trobada s'ha dut a terme després de la invitació de l'Alcaldia i té com finalitat que Perelló visite personalment els monuments tant de patrimoni històric com de patrimoni industrial. Així mateix, esta jornada de trobada també té com objectiu establir unes línies de treball i intercanvi de coneixement que servisquen a la ciutat en la seua candidatura a Patrimoni de la Humanitat.

Després de la signatura de l'ambaixador en el llibre d'honor, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno i Perelló, acompanyat d'altres membres de l'Equip de Govern han recorregut durant el matí la ciutat de Sagunt. Els llocs que han recorregut són el Fòrum del Castell, el Teatre Romà, la Via del Pòrtic, la Domus dels Peixos, l’Alt Forn, la Nau de Tallers i la platja del Port de Sagunt.

Durant la recepció estaven com a assistents els portaveus dels diversos grups polítics: Javier Raro, Quico Fernández, Guillermo Sampedro, a més del regidor de Patrimoni Cultural e Industrial, Roberto Rovira, la regidora de Cultura Popular i Cultura, Asun Moll i la regidora de Turisme, Natalia Antonino, així com altres regidores i regidors de l'Equip de Govern.Darío Moreno ha agraït l'assistència de Juan Andrés Perelló en la línia de continuar amb l'aposta de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat. L'alcalde també ha recordat que Sagunt és una ciutat única i que atresora una extensa riquesa històrica, cultural i industrial. Així que, amb la intenció de posar en valor la grandesa del patrimoni de la ciutat, l'alcalde ha assegurat: «Tenim un terreny municipal molt ampli i d'una riquesa incomparable, i tot això fa, que des de la legislatura anterior es començarà a treballar en eixe projecte de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat, i eixa mescla dels diferents components, hui volem ensenyar-li el nostre patrimoni a l'ambaixador d'Espanya davant la UNESCO, per a continuar sumant aliats en este projecte que és tan important per a la nostra ciutat».

Així mateix, Moreno ha subratllat que Sagunt és una ciutat amb un gran patrimoni històric i amb una història de més de 2 000 anys. A més de destacar: «Tenim una ciutat amb un patrimoni industrial riquíssim, possiblement la ciutat que té el patrimoni més gran industrial de tota la Comunitat Valenciana, i un referent en l'àmbit espanyol i europeu, com demostren els diferents reconeixements i premis que té».


Per la seua part, l'ambaixador, Andrés Perelló, ha explicat: «Sagunt ha de, en este nou cicle, revalorar-se i fer un examen de què ha sigut fins ara», perquè segons ha estimat Perelló Sagunt és història acumulada; en cultura i indústria i és una porta a la mar, per això l'ambaixador ha recomanat: «Potser reflexionar sobre les qualitats que té la ciutat i la història vinga bé per a posteriorment posar-los en valor».

En este sentit, Perelló ha afirmat: «Sagunt té possibilitats d'explotar, en el sentit conservacionista, però també econòmic el seu patrimoni bastant més del que s'ha fet fins ara». Per això, segons ha explicat, la visita de hui se centra en estudiar juntament amb l'Ajuntament quines possibilitats, en el marc internacional, de la UNESCO, es tenen per a ajudar a Sagunt al fet que revaloren els seus recursos.

Així que, com ha resumit l'ambaixador, la visita de hui està encaminada a intercanviar impressions de com traure partit a Sagunt en el marc multilateral. No obstant això, en eixe context, Perelló ha animat a l'ajuntament al fet que continue mantenint una visió oberta al món i que continue «treballant per a trencar les portes del món i no deixant que els posen límits», perquè com ha explicat: «per a això treballarem des de l'ambaixada espanyola davant de la UNESCO».


Visita al Teatre Romà de Sagunt


Visita a l'Alt Forn núm.2 del Port de Sagunt