L'àrea d'Arxiu i Biblioteques presenta el llibre en homenatge a Antonio Machado 'Només es perd el que es guarda'

L'esdeveniment literari està programat per al dimarts, 21 de novembre, a les 19 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori de Port de Sagunt

La presentació de Només es perd el que es guarda, un llibre que homenatja el poeta Antonio Machado, tindrà lloc en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt el dimarts, 21 de novembre, a les 19 hores. La Regidoria d'Arxiu i Biblioteques organitza este esdeveniment literari, que també forma part de la programació tardorenca del departament de Cultura, i en el qual participaran els autors de l'obra literària, Inma Garín i Rosa Sanmartín, així com l'editor Josep Lluís Galiana.

Cal destacar que durant la presentació de Només es perd el que es guarda, el pròleg del qual ha sigut escrit per Rodolf Sirera, els actors Berna Llobell i Mª Luisa Jesús Pérez interpretaran una lectura dramatitzada de fragments del llibre en qüestió.

En relació a la sinopsi de l'obra, Només es perd el que es guarda relata uns fets que van ocórrer, en la seua major part, durant els mesos en què Antonio Machado va estar a València en el II Congrés d'Escriptors per la República. L'obra es permet algunes llicències que no es corresponen amb la realitat històrica per a accentuar el dramatisme en unes certes escenes del text. Els autors del llibre esperen que els seus lectors els perdones estes llicències i entenguen que, per damunt de tot, volien homenatjar Antonio Machado i tants i tants republicans que van haver de fugir per les seues idees polítiques, així com a aquells que, lluitant per la llibertat, van perdre les seues vides.