L'àrea de Serveis Socials participa en el projecte d’I+D+i 'IMPULS' de l'Institut de Biomecànica

La investigació, cofinançada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, promou innovacions tecnològiques per a l'envelliment actiu i saludable

IMPULS és un projecte d’I+D+i que està desenvolupant l'Institut de Biomecànica de València (IBV) en diverses localitats de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troba el municipi de Sagunt. El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt col·labora en esta investigació que busca impulsar innovacions tecnològiques per a l'envelliment actiu i saludable. IMPULS està cofinançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i secundat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, així com per l'Asociación para el Cuidado de la Calidad de Vida (CVIDA).

El regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha explicat en què consistix el projecte: «Amb IMPULS es pretén impulsar i aplicar solucions innovadores recolzades en la tecnologia destinades a millorar l'atenció i cura de les persones majors en el seu entorn pròxim. D'esta manera, els resultats de l'estudi permetran a l'Institut de Biomecànica de València disposar d'informació sobre productes i servicis per a estar en la llar de forma més activa, segura i saludable».

Este projecte consistix en una investigació aplicada en la qual se sol·licita la cooperació de persones majors de 45 anys, especialment aquelles que tinguen més de 65. La participació és voluntària i es formalitza amb un consentiment informat. Aquells que col·laboren en l'estudi seran gratificats i poden fer-lo per internet, de manera presencial, així com amb suport de professionals.

Els tècnics de l'Institut de Biomecànica de València (IBV) realitzaran xarrades informatives entre el 19 i 23 de juny a Sagunt i al Port de Sagunt per a reclutar als voluntaris que vulguen col·laborar en IMPULS. Si està interessat o interessada a participar en el projecte pot contactar amb el telèfon municipal 962655858 extensió 5252.