L'autora Nadia Hadif és l'encarregada del cartell del festival de còmic Splash 2024

L'onzena edició es desenvoluparà entre els dies 22 i 24 de novembre en el Casal Jove del Port de Sagunt

Enguany se celebrarà l’XI edició del Splash, el festival de còmic de la Comunitat Valenciana organitzat pel departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt. Serà entre els dies 22 i 24 de novembre de 2024 en el Casal Jove del Port de Sagunt. Per a esta edició, la persona encarregada d'elaborar el cartell serà Nadia Hadif (Terrassa, 1990), graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en 2017. El cartell d'esta edició de l’Splash serà presentat a la fi del pròxim mes de maig.

Respecte a Nadia Hadif, el seu treball en Chacales (Sapristi, 2012) li ha suposat una merescuda pluja de premis des de la seua publicació, inclòs el premi ‘El Ojo Crítico’ de RNE. Tot el que ja va apuntar en El buen padre (Sapristi, 2021), el seu debut en el terreny del còmic, es va intensificar en Chacales. Es tracta d'una obra d'un purisme notable gràcies a una narrativa sense quasi baferades, exposada al fet que el dibuix faça les labors descriptives d'estes històries tan reals com la vida mateixa. A més, va obtindre per Chacales el Premi Sento Llobell al Talent Jove de la passada edició de l’Splash i va visitar el certamen per a parlar de la seua obra i recollir el seu premi.

Com és habitual en l’Splash, Nadia Hadif se suma a la nòmina de dones artistes que han anat confeccionant els cartells del festival des del seu naixement: Ada Díez, Laura Pacheco, Susanna Martín, Cristina Durán, Núria Tamarit, Xulia Vicente, Laura Pérez, Laura Rubio i, l'any passat, Carla Berrocal.

Fotografia d'arxiu