L'Equip de Govern afirma que el projecte d'espigons del ministeri amenaça les platges de Sagunt

“D'açò depenen centenars o fins i tot milers de llocs de treball”, indica l'alcalde de Sagunt. El regidor de Platges diu que és el pitjor que ens pot passar
  
José Vicente Muñoz (EU), Francesc Fernàndez (Compromís), Teresa García (Compromís) i María Giménez (ADN Morvedre)
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, s'ha mostrat crític amb els estudis realizats pel Ministeri que pretenen executar construccions artificials en la costa amb la intenció de pal·liar els efectes que algunes platges de la província de Castelló pateixen per l'erosió. Segons Fernàndez, dur a terme les accions que plantegen aquests estudis tindria “un possible efecte negatiu en la nostra costa, que es veuria perjudicada per estes construccions amb les quals es pretén millorar altres platges”.

L'alcalde afirma que “este projecte, promogut pel Partit Popular de l'àrea de Castelló, amenaça les platges de Almardà i del Port de Sagunt, un dels nostres grans recursos naturals i econòmics, i açò és intolerable”. Fernàndez afig que “d'açò depenen centenars o fins i tot milers de llocs de treball” i a més critica “la falta de transparència” amb la qual s'està tractant aquest tema ja que, a partir dels estudis fets fins avui, “ja s'està elaborant un projecte que no es coneix” i del que ni tan sols se'ls va informar quan representants de l'Equip de Govern es van reunir el passat 10 d'octubre a Madrid amb el sotsdirector de la direcció general a la qual correspon aquesta iniciativa.


En l'estudi existent, es planteja la construcció d'un espigó de prop de 300 metres de longitud entre les platges de Almardà i Almenara; una gran prolongació dels espigons situats en Port Siles (Canet d'en Berenguer) i en l'extrem nord de la platja del Port de Sagunt; la construcció d'un dic de 180 metres de longitud enfront de la costa d'aquesta mateixa platja i l'extracció de desenes de milers de tones d'arena. Una de les conseqüències d'aquest conjunt d'actuacions seria, com ha anunciat Teresa García, tinent d'alcalde i diputada autonòmica, “la reducció de l'amplària de la platja en uns 30 metres”.

Davant la possibilitat de la realització d'aquest projecte que José Vicente Muñoz, delegat de Platges, ha qualificat com “el pitjor que ens pot passar”, des de l'Equip de Govern han volgut fer pública la situació i apel·len a “la unitat dels veïns per a rebutjar aquest tipus de projectes”. D'altra banda, han afirmat que actualment està obert el període d'al·legacions a l'estudi i que aquest no s'ha sotmès a l'anàlisi de l'impacte ambiental que tindria i que, per tant, “açò no seria tan preocupant si no ens haguérem assabentat que paral·lelament als estudis, s'ha començat a elaborar el projecte”, assenyala l'alcalde.