L'Equip de Govern aprova els plecs per a contractar un pla d'acció de qualitat de l'aire i diagnòstic de la contaminació atmosfèrica

Amb estos plecs es pretén mesurar la realitat de la qualitat de l'aire en el municipi i tindre un mapa de les fonts d'emissions
Imagen 1
​La Junta de Govern va aprovar divendres passat els plecs que regularan la contractació d'un pla d'acció de qualitat de l'aire i diagnòstic de la contaminació atmosfèrica en el municipi, amb l'objectiu de mesurar la qualitat real de l'aire i crear un mapa de les diferents fonts d'emissions contaminants.
 
Segons la regidora de Medi Ambient, Teresa García, “es va a fer en una primera part una caracterització de l'inventari d'emissions de la nostra ciutat i després s'acararà amb el que realment es respira mitjançant una campanya de mesuraments que durarà aproximadament un any, que mesurarà la influència de la contaminació que produeix el trànsit, la indústria i quines són les principals fonts de contaminants dins del nostre municipi”.
 
A partir dels resultats obtinguts en els mostrejos, inventaris i caracteritzacions, es realitzarà un informe de conclusions sobre la qualitat de l'aire en el municipi i un pla d'acció per a la seua millora. En este informe es proposaran actuacions per a reduir de manera continuada la contaminació atmosfèrica, per a així millorar la qualitat de vida de la ciutadania.
 
García ha assenyalat que esta és “una reclamació que ha dut a terme la societat d'este municipi per a conéixer quines són les característiques de la qualitat del nostre aire, de l'aire que estem respirant, i quina relació pot tenir posteriorment amb les malalties i l'epidemiologia de la nostra ciutat”. En este sentit, García ha indicat que “ara estem donant el primer pas, que és saber quina és la qualitat de l'aire de la nostra ciutat”.
 
No tenim la possibilitat d'escollir l'aire que respirem, per tant hem de millorar eixa qualitat de l'aire perquè siga el més sa possible sempre”, ha dit García. Així mateix, ha recordat que la relació entre les malalties i la contaminació de l'aire cada vegada és més evident i per tant cuidar la qualitat de l'aire “ha de ser un objectiu de qualsevol govern que vol millorar el benestar de la seua ciutadania”.
 
Vista del polígon industrial del Port de Sagunt (Fotografia d'arxiu)