L’Equip de Govern retira els punts del dia del ple de hui en referència a Lafarge després d’una recusació de l’empresa

La recusació afecta el secretari general i el cap d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sagunt


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, junt a l'Equip de Govern, format pels grups polítics Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre i PSPV-PSOE han oferit una roda de premsa després de la recusació presentada per l'empresa Lafarge Holcim en la qual es recusa dos funcionaris de l'ajuntament, concretament el secretari general i el cap d'Urbanisme, en relació als expedients que afecten a la companyia cimentera.

Esta recusació, que s'analitzarà durant els pròxims dies, ha provocat que l'alcalde retire els punts del dia del ple, celebrat esta vesprada, que afectaven a l'empresa Lafarge. Es tracta del seté punt, en referència al dictamen de sol·licitud municipal de delimitació del Paratge Natural Municipal de la muntanya de Romeu, i el novè, en el qual s'aborda la proposició sobre el pronunciament municipal desfavorable al plec de condicions tècniques proposat per la Conselleria de Medi ambient i obertura d'expedient a l'empresa concessionària, encaminat a determinar el grau d'incompliment i les conseqüències jurídiques, açò relacionat amb la pedrera que Lafarge explota en la citada muntanya (pedrera Salt del Llop).En este sentit, Quico Fernández ha expressat que es tracta de “una tàctica dilatoria per part de l'empresa, que en res esperem que afecte al procés ni a la voluntat inequívoca d'aquest Equip de Govern de protegir la muntanya de Romeu i de respondre de manera adequada a la demanda d'ocupació”. A més, ha indicat que “aquestes estratègies dilatories van en la mateixa línia que l'empresa està demostrant en els últims anys, és a dir, no afrontar l'expedient de la manera esperada en termes de lleialtat institucional”.
 
D'altra banda, ha volgut traslladar els treballadors municipals “la nostra plena confiança en el seu treball. Aquest atac que es fa des de l'empresa als nostres funcionaris és una demostració més de no entendre que vivim en un estat de dret, i que per molta força que tinga la multinacional, també s'ha de sotmetre com qualsevol ciutadà a l'exercici dels procediments administratius”.


 
En els pròxims dies, i complint amb els terminis, l'alcalde de Sagunt decidirà l'admissió o no de la recusació, que suposaria la suspensió de l'expedient i, per tant, el comunicar a la Conselleria perquè prenguen la decisió sobre la resolució.