L'Equip de Govern revoca l'aprovació del pressupost de 2016 per la Junta de Govern

S'obri un període de contactes amb els grups de l'Oposició perquè puga ser aprovat pel ple el pròxim dia 26 de gener

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt, format per Compromís, Esquerra Unida i ADN Morvedre, ha acordat avui revocar l'acord de la Junta de Govern del 30 de desembre de 2015 pel qual va aprovar inicialment el pressupost municipal per al present any 2016 i que per tant ha quedat sense efecte.

La finalitat d'aquest acord, adoptat per la Junta de Govern reunida amb caràcter urgent i extraordinari aquest matí a les 13 hores, és que puga aprovar-se inicialment dilluns que ve, 26 de gener, pel ple de la Corporació Municipal si algun grup de l'Oposició s'absté i per tant l'Equip de Govern pot aprovar el pressupost amb els seus dotze vots. (La majoria absoluta són 13 vots).

Aquesta decisió ha sigut comunicada en roda de premsa per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández (Compromís) i els portaveus dels grups municipals de Compromís, Teresa García; Esquerra Unida, Guillermo Sampedro, i ADN Morvedre, Pablo Abelleira.
 
 Fernández ha explicat que l'acord que s'ha revocat va ser després que els partits de l'Oposició, PP, PSOE, IP i C’s, aprovaren en el ple deixar sobre la taula el pressupost adduint falta de temps per al seu estudi i falta de participació, la qual cosa va ser considerat per l'Equip de Govern una actitud de bloqueig dels mateixos. L'alcalde ha defensat que l'aprovació per part de la Junta de Govern dels pressupostos va ser vàlida segons els informes tècnics i que encara seguia sent vàlida a pesar que no era de la total satisfacció del Govern Municipal, encara que amb la finalitat que puga ser aprovat en el ple s'ha rectificat i ara s'obri un període de contactes amb els grups municipals de l'Oposició per a analitzar el pressupost. Els ha demanat una actitud de no bloqueig després de dir que cap d'ells ha qüestionat el pressupost i que aquest està ajustat a la realitat ineludible de la ciutat.
Teresa García, també regidora delegada d'Hisenda, ha argumentat que és una decisió arriscada, però que encara ho és més prorrogar una vegada més el pressupost de 2009, situació en la qual en tota Espanya solament estaven dos municipis, Sagunt i Mieres. També ha dit, que l'acord de hui no ho considera una rectificació sinó que és garantir que el pressupost es puga aprovar en el ple.

Guillermo Sampedro ha afirmat que arrepleguen el guant llançat per alguns grups que han dit que estaven disposats a negociar si es revocava l'acord i que per tant ara no hi ha excuses i que esperen que complisquen la seua paraula.
Pablo Abelleira ha argumentat que no és un pas arrere sinó que és una oportunitat per a possibilitar als grups de l'Oposició al fet que reflexionen amb l'Equip de Govern perquè en els municipis caldria considerar més important la gestió que la política en favor dels ciutadans i ciutadanes.