L'Equip de Govern va informar ahir a la ciutadania sobre el Pla Acústic Municipal

El Consell Agrari va ser la seu on s’explicaren les causes i les possibles solucions als problemes acústics del municipi
Imagen 1Imagen 2

L'Ajuntament de Sagunt va celebrar durant la vesprada d'ahir una audiència pública on es va informar els interessats sobre el Pla Acústic Municipal. L'esdeveniment va tindre lloc en el saló d'actes del Consell Agrari de Sagunt al qual va assistir la regidora delegada de Medi Ambient, Teresa García, acompanyada per altres membres de l'Equip de Govern. Cal assenyalar que este acte es tornarà a repetir dimarts que ve, 23 de maig, en el Centre Cívic del Port de Sagunt a les 19.00 hores.

 

El Pla Acústic Municipal ha estat exposat públicament en la web de l'Ajuntament de Sagunt durant un mes perquè tots els veïns i veïnes pogueren realitzar les aportacions i mesures pertinents. Este pla consta de dues figures, en primer lloc, el mapa acústic que està disponible públicament perquè la població puga conéixer els índexs de qualitat acústica dels carrers i, en segon lloc, la proposta d'uns programes d'actuació quant a mesures que puguen ajudar a obtindre uns millors nivells sonors en el municipi.

 

En este sentit, la regidora delegada de Medi Ambient, Teresa García, va declarar que “esta exposició pública serveix també perquè el Pla Acústic continue la seua tramitació i, d'esta forma, puguem tindre un instrument d'ordenació dels usos en funció de les molèsties que causa el soroll”.

 

 

Mapa acústic diurn

 

La presentació va ser realitzada per dos dels responsables de l'elaboració d’este estudi acústic, els quals van explicar que per a determinar tots els nivells de soroll es van realitzar 197 mesures de curta durada i 51 en períodes continuats, i que una de les conclusions més importants del pla és que l'ordre de superació dels nivells de qualitat acústics varia dels 30 decibels als 5 decibels en tots els centres públics i sanitaris del municipi.

 

Per la seua banda, este Pla Acústic proposa també una sèrie de mesures a llarg termini per a intentar solucionar els problemes derivats de la contaminació acústica. Entre les mesures més importants destaquen la possible ampliació dels carrils bici, l'impuls del transport públic, la creació d'un servei de préstec de bicicletes, la reducció del trànsit en zones especialment sensibles, la millora acústica de paviments o la instal·lació de pantalles acústiques entre unes altres.

 
 
Mapa acústic nocturn