L'Equip de Govern va informar ahir al Port de Sagunt sobre el Pla Acústic Municipal

El saló d'actes del Centre Cívic va ser, en este cas, la seu on es van enumerar les causes i possibles solucions als inconvenients acústics del municipi


L'Ajuntament de Sagunt va celebrar durant la vesprada d'ahir una segona audiència pública on es va informar als interessats sobre el Pla Acústic Municipal. L'esdeveniment va tenir lloc en el saló d'actes del Centre Cívic del Port de Sagunt, on va assistir el cinquè tinent d'alcalde, Sergio Moreno, acompanyat per la regidora de l'Equip de Govern, Roser Maestro i de l'Oposició, Raúl Castillo.

 

El Pla Acústic Municipal ha estat exposat públicament en la web de l'Ajuntament de Sagunt durant un mes perquè tots els veïns i veïnes pogueren realitzar les aportacions i mesures pertinents. Este pla consta de dues figures, en primer lloc, el mapa acústic que està disponible públicament perquè la població puga conéixer els índexs de qualitat acústica dels carrers i, en segon lloc, la proposta d'uns programes d'actuació quant a mesures que puguen ajudar a obtindre uns millors nivells sonors en el municipi​.La presentació va ser realitzada per dos dels responsables de l'elaboració d’este estudi acústic, els quals van explicar que per a determinar tots els nivells de soroll es van realitzar 197 mesures de curta durada i 51 en períodes continuats, i que una de les conclusions més importants del pla és que l'ordre de superació dels nivells de qualitat acústics varia dels 30 decibels als 5 decibels en tots els centres públics i sanitaris del municipi.

Per la seua banda, este Pla Acústic proposa també una sèrie de mesures a llarg termini per a intentar solucionar els problemes derivats de la contaminació acústica. Entre les mesures més importants destaquen la possible ampliació dels carrils bici, l'impuls del transport públic, la creació d'un servei de préstec de bicicletes, la reducció del trànsit en zones especialment sensibles, la millora acústica de paviments o la instal·lació de pantalles acústiques entre unes altres​.