L'equip de Sagunt Reviu instal·la un Videomaton en la plaça Cronista Chabret perquè els ciutadans aporten propostes

Es tracta d'una iniciativa de l'àrea Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt


L'equip de Sagunt Reviu ha instal·lat el dispositiu Videomaton, retallada d'idees hui en la plaça Cronista Chabret de Sagunt. Es tracta d'una iniciativa de l'àrea Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt que arreplega les propostes de les veïnes i veïns per a millorar l'economia local, el comerç i les oportunitats d'ocupació en el municipi. 
 
Des de de el departament municipal destaquen: “Qui més que la ciutadania sap les necessitats de millora per al municipi? Des de l'àrea de Participació Ciutadana creiem que els que habiten la ciutat són els millors coneixedors de les deficiències i les oportunitats de millora del municipi, que compta amb un enorme potencial econòmic gràcies a l'enclavament turístic, patrimonial, cultural, industrial i natural però al que li costa arrancar beneficis i que aquests puguen millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.
 
Segons Pablo Abelleira, regidor delegat de Participació Ciutadana, “és per aquesta raó que en el Pla Integral de Participació Ciutadana de Sagunt s'ha posat èmfasi a fer un diagnòstic de les necessitats i les propostes de les veïnes i veïns quant al desenvolupament econòmic de la ciutat comptant amb les opinions de la gent”. 
 
A més, Abelleira ha indicat: “Des de fa uns mesos es porta instal·lant en l'espai públic de la ciutat de Sagunt i el Port de Sagunt el dispositiu Videomaton de Sagunt Reviu, una eina per a poder opinar, proposar i imaginar canvis. En el Port de Sagunt s'han plasmat algunes idees com peatonalizar les zones de l'Albereda i carrer Progreso, així com ampliar l'aparcament en les zones del mercat, facilitar l'accés al moll o que el futur tramvia puga arribar a la zona portuària. A Sagunt les propostes són: realitzar un mercat extraordinari els dissabtes de matí, organitzar un mercat d'agricultors locals i amb productes ecològics o crear un alberge municipal aprofitant les cases antigues en desús. Com a mesures més generals, es reclama l'agilitat i facilitació burocràtica a l'hora de crear un negoci, disposar d'una agenda unificada d'activitats econòmiques d'interès públic, tenir cohesió territorial a l'hora de fer polítiques econòmiques, etc. Amb totes les necessitats i propostes es farà un informe que serà traslladat als regidors implicats perquè aquests amb ajuda dels tècnics estudien la viabilitat, donen resposta i ho tinguen en compte a l'hora d'aplicar les polítiques”.