L’Escola Municipal de Teatre de Sagunt rep una menció d’honor en els Premis Buero de Teatre Jove

El premi ha recaigut en el grup Aula Jove amb la representació de l’obra “Die Selektion”

L'Escola Municipal de Teatre de Sagunt ha sigut condecorada amb un esment d'honor en els Premis Buero de Teatre Jove pel seu “ús del teatre com a eina per al debat juvenil”. En este cas, el premi ha recaigut en el grup Aula Jove amb l'exercici escènic Die Selektion, escrit i dirigit per Ismael Bereje. El lliurament ha tingut lloc en el Teatre Olympia de València i van assistir Ismael Bereje, acompanyat pel regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, i de sis dels dèneu joves actors amb què compta este grup de l'Aula Jove de Teatre.


Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “este premi suposa una recompensa al gran treball que s'està fent des de l'Escola Municipal de Teatre en totes les seues modalitats. Som una ciutat que viu el teatre i esta menció és un símptoma de la bona salut de la qual gaudeix el teatre a Sagunt i, especialment, de la nostra escola”.


Els Premis Buero de Teatre Jove estan organitzats per la Fundació Coca Cola, juntament amb el Ministeri d'Educació i Cultura, i cerquen impulsar les arts escèniques i apostar per la formació de joves artistes. Es tracta d'un dels concursos més prestigiosos en el panorama nacional pel que fa al teatre juvenil.


L'obra Die Selektion, que va ser estrenada l'any passat, forma part del treball d'un dels grups d'Aula Jove, que decideix posar-se en la pell d'uns refugiats per a sentir el que significa un camp de treball i com són les emocions per les quals transiten aquells que abandonen les seues llars per a cercar una vida millor, encara que aqueixa vida millor no arribe mai o es veja pertorbada per interessos particulars o per la desídia internacional. El resultat és un muntatge, dirigit i escrit per Ismael Bereje, la pretensió màxima del qual és el compromís, el respecte i la cerca de respostes a este problema tan desolador com és el dels refugiats en els camps de treball.


Ismael Bereje assegura que es tracta d'un muntatge “pensat per a parlar sobre la realitat dels refugiats de qualsevol part del món i que, a més, va servir per a conscienciar un grup de joves que es van posar en la pell de gent molt allunyada en l’aspecte físic però molt propera en allò emocional”. És precisament eixa implicació per part de l'equip la que li ha servit el premi “és menció dedicat al debat en l'aula, debat que ha generat el treball de recerca dins de la classe”​