L’espectacle “La fiesta” arriba a Sagunt a Escena

La representació, que té com a eixos centrals el flamenc i la dansa, serà demà dissabte 29 de juliol a les 22.30 hores en el Teatre Romà


‘La fiesta’ que es podrà veure demà dissabte, 29 de juliol, en el Teatre Romà a partir de les 22.30 hores, és el nou projecte d’Israel Galván. Es tracta de la continuació d'experiències anteriors com ‘Torobaka’, un duo amb Akram Khan sobre l’oposat i complementari d’Andalusia i l’Índia, el bou brau i la vaca sagrada; ‘Solo’ on mostrava l’artista nu, a pèl, en carn viva; i ‘Fla.Co.Men’ compartint el moviment de l’escenari amb els músics.

Ara amb ‘La Fiesta’, acompanyat de huit artistes, balladors, ballarins i músics atípics, no exclusivament flamencs, ens proposa una festa escènica, iniciàtica, amb origen en el flamenc. Es tracta d’un nou espectacle estrenat a Àustria que ha viatjat a Alemanya, al festival d’Avinyó i al Grec de Barcelona, i que ara es deté a Sagunt per fer vibrar les pedres mil·lenàries d’un teatre romà amb set de festa.

Les primeres paraules de Galván sobre ‘La Fiesta’, que ell mateix ha ideat, dirigit i coreografiat, parlen justament de l’absència de sentit narratiu o argument, ja que es tracta «d’un pretext per reunir-nos diferents artistes i donar-nos l’oportunitat d’expressar-nos amb la més absoluta llibertat de moviment sobre l’escenari, que cadascú aporte la seua forma d’expressar-se sense lligams».Llibertat absoluta, però amb aire de festa flamenca. Com diu Galván: «mostrant eixe moment quan els artistes ja no estem a l’espectacle i ens expressem més lliurement, sense la pressió de l’escenari, on cadascú aporta el que sap o el que vol».

Precisament una de les novetats de ‘La Fiesta’ es la de trencar les línies o idees que tenim sobre els diferents artistes que estaran a l’escenari. Junt a Israel Galván estaran Eloísa Cantón, Emilio Caracafé, El Junco, Ramón Martínez, el Niño de Elche, Alejandro Rojas-Marcos, Alia Sellami i Uchi, que podran intercanviar els seus papers ballant, emprant el seu propi cos com instrument musical o cantant lliurement, sense protagonismes clars, apostant per un moviment molt coral. Cadascú dels artistes ha estat reclamat a esta trobada per aportar la seua gestualitat, el seu ritme i expressivitat corporal, el murmuri de la seua tradició, sense fusions.

Les entrades per a l’espectacle tenen un preu que oscil·la entre els 16 € i els 24 €.