L'exposició “De falses bessones a bessones verdaderes” de Art al Quadrat s'inaugura aquest dijous

La mostra forma part de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1
L'exposició “De falses bessones a bessones verdaderes” de Art al Quadrat podrà veure's a partir d'aquest dijous, 5 de novembre, a les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. La mostra forma part de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt. 
 
Segons es recull en el tríptic de la mostra: “De falses bessones a bessones verdaderes" és una exposició artística sobre bessons i com aquests han estat estudiats al llarg de la història en pro de l'avanç de la humanitat. Més enllà del primer estudi basat en bessons que va realitzar Sir Francis Galton per a determinar si la natura o l'ambient eren decisius en el desenvolupament humà, l'exposició obre les portes a altres perspectives en la recerca de bessons basades en l'estat emocional i espiritual com a part de l'ésser humà. A través de l'exemple personal de les autores, també bessones, es proposen una sèrie d'obres on s'apel·la al sentiment d'identitat compartida, misteris no aclarits i jocs de confusió”. 
 
El tríptic també indica que el títol fa referència a diversos aspectes, en primer lloc ressenya el terme francés Faux Jumeau (falsos bessons, dizigòtics), en comparació a Vrais Jumeau (bessons verdaders, monozigòtics). Aquest títol resumeix la recerca a nivell personal del descobriment de ser germanes monozigòtiques i no dizigòtiques. D'altra banda, fa referència a la falsedat de tòpics i estereotips als quals es renuncia com a germanes bessones aportant una ‘veritat’ personal. Finalment, s'apel·la a l'espectador al fet que resolga el misteri plantejat i que s'involucre en la lectura de les obres que narren la història de les falses bessones que han passat a ser verdaderes. 
 
La mostra podrà veure's fins al pròxim 28 de novembre.