L'exposició “Història del Còmic” de Lamberto Ortiz podrà veure's a partir de demà en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt

La mostra forma part de la programació trimestral que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1
L'exposició “Història del Còmic” de Lamberto Ortiz podrà veure's a partir de demà, dimecres, 29 d'abril, a les 19 hores, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. La mostra s'emmarca dins de la programació trimestral que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez. 

Segons s'arreplega en el tríptic, en els difícils anys de la postguerra els més xicotets s'entretenien amb la lectura de petites revistes a les quals anomenaven "tebeos". Els havia de moltes temàtiques: humor, fades, aventures… Eren el "cinema dels pobres". Les aventures de Roberto Alcázar, el Guerrero del Antifaz o el Capitán Trueno feien les delícies dels més xicotets, igual que el romanticisme de Mariló, Florita i Azucena. També eren cèlebres els riures amb Jaimito, TBO, Pulgarcito o Pumby: “Ens evadíem i somiàvem amb mons plens d'aventures: guerrers, viatgers de l'espai, detectius, prínceps i fades i rèiem amb còmics humorístics. Comencem a creure en un món millor on la justícia sempre vencia, i on els dolents pagaven per la seua maldat”.