L'exposició “La belleza penetra gradualmente” de Valverde es podrà veure en el Centre Cultural Mario Monreal

La mostra, que programa la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, s'inaugurarà dijous que ve 4 de febrer, a partir de les 19 hores
Imagen 1
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa l'exposició “La belleza penetra gradualmente” de Valverde. La mostra s'inaugurarà dijous que ve 4 de febrer, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal i podrà visitar-se fins al 28 de febrer.

Deia Martin Heidegger que “el que determina que un objecte siga artístic és la multiplicitat de sensacions que desprén una obra que determina el seu ser, perquè quan se n’elimina allò útil i només queda la veritat, es descobreix l’obra d’art”. A través d’aquestes paraules del pensador alemany es pot comprendre l’obra de Valverde (Guadix, 1954).   Aquest artista ha begut de totes les fonts del classicisme i modernisme pictòric per a aconseguir a través de la reflexió un estil personal i madur. Valverde ha reunit en aquesta exposició una part significativa de la seua producció actual, caracteritzada per un complex estudi del buit en l’art com a element d’unió, harmonia i elegància. Com afirmava Henry Moore, un altre estudiós d’aquest concepte, “no conec una obra d’art que no tinga misteri”.   Aqueix misteri, aqueix enigma que hi ha darrere de l’obra d’aquest artista, ja tants anys vivint entre nosaltres, són els que ens atrapen i els que ens submergeixen en el seu món conceptual de suggeriments, d’espiritualitat, de plasmació del no-res, rere del qual es tanca la veritat de l’art.