L'exposició “Orthodox Easter” del fotògraf local Santos Moreno Villar ja pot veure's en el Centre Cultural Mario Monreal

A l'obertura al públic de l'exposició va assistir la portaveu de l'Equip de Govern juntament amb altres regidors de l'Equip de Govern
Imagen 1Imagen 2
 
Els amants de la fotografia ja poden gaudir de l'exposició fotogràfica “Orthodox Easter” del fotògraf local Santos Moreno Villar, que podrà veure's fins al 30 de maig, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. A l'obertura al públic de l'exposició van assistir la portaveu de l'Equip de Govern, Davinia Bono i altres regidors de l'Equip de Govern.
 
La portaveu de l'Equip de Govern, Davinia Bono, va explicar que: “Tal com ens vam comprometre amb Santos Moreno el dia que ho rebem en l'ajuntament amb motiu de la concessió del premi nacional de fotografia, la primera exposició que albergaria el Centre Cultural Mario Monreal seria la seua, la del nostre artista local”. Bono va afegir que “amb aquesta exposició el centre cultural obri les seues portes per a l'ús i gaudi de totes les sales de l'edifici per part dels nostres ciutadans”.
 
En aquesta ocasió, Moreno (Port de Sagunt, 1967) presenta en el nostre municipi el seu treball “Orthodox Easter (Pasqua Ortodoxa)”, un assaig fotogràfic sobre la forma de veure la religió sota el prisma dels cristians ortodoxos del sud de Romania, des del punt de vista més íntim i humà dels creients, durant la celebració de la Setmana Santa Ortodoxa de 2014. Aquesta celebració té la particularitat que, a diferència de la catòlica, es regeix pel calendari Juliano en lloc del Gregorià, de tal manera que coincideix una vegada cada set anys en el calendari amb la Setmana Santa Catòlica, fet que va tenir lloc en 2014. 
 
Aquest treball ha sigut realitzat des de la festivitat del Diumenge de Ramos fins al Diumenge de Resurrecció, documentant les més importants celebracions de la pasqua ortodoxa, on els protagonistes han sigut tant persones anònimes de l'entorn rural com els propis religiosos. Cementeris, monestirs, esglésies… són alguns dels escenaris on es desenvolupa aquest treball documental. Totes les fotografies han sigut realitzades sota les condicions extremes de llum ambiental de cada moment: ciris, fogueres, llums tènues d'esglésies i monestirs, etc. Tot açò sense suport de cap font de llum artificial addicional.
 
Santos Moreno va rebre en 2014 el Premi Nacional de Fotografia al Millor Fotògraf, concedit per la Confederació Espanyola de Fotografia, i en 2012 el Premi Catalunya de Fotografia al Millor Fotògraf FCF. 
 
L'exposició “Orthodox Easter” podrà veure's del 6 al 30 de maig, de dilluns a dissabte, en horari de 9 a 21 hores.