L'obra “Sónnica y Acteón” es representarà dins del festival Sagunt a Escena 2016 del 5 al 7 d'agost

La companyia local Passió per Sagunt serà l'encarregada de portar-la a l'escenari i per això ha comptat amb la col·laboració de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i CulturArts


L'obra “Sónnica y Acteón” es representarà dins del festival Sagunt a Escena 2016, del 5 al 7 d'agost, en el Teatre Romà de Sagunt. La companyia local Passió per Sagunt serà l'encarregada de portar-la a l'escenari i per això ha comptat amb la col·laboració de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i CulturArts.

Cal destacar que “Sónnica y Acteón” es tracta d'una adaptació lliure de la peça teatral “Sónnica la cortesana” feta pel saguntí Albert Forment. Concretament, l'obra està dirigida per la directora i actriu Amparo Vayà, també veïna de la localitat, i protagonitzada pels actors Paqui Rondán i Toni Llorens. 

L'obra s'ha presentat hui en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt, en un acte que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el delegat de Cultura, José Manuel Tarazona; la directora de l'obra, Amparo Vayá; l'escriptor del text, Albert Forment; i diversos membres de la companyia Passió per Sagunt. 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat “la implicació de la ciutadania en la dinamització del patrimoni i en la realització de projectes culturals, com és el cas de Saguntum Civitas i Passió per Sagunt. Aquesta última companyia porta temps posant en escena obres relacionades amb Sagunt i sempre han demostrat molta professionalitat i qualitat. A més, han evolucionat molt i, sens dubte, l'obra que ara representen enriquirà la programació de Sagunt a Escena. Segur que serà espectacular per la gran participació i la passió amb la qual està feta”. Així mateix, Fernández ha agraït el seu “treball i il·lusió” i els ha augurat “un gran èxit, perquè el treball ben fet és la fórmula per a aconseguir-ho”. 

El delegat de Cultura, José Manuel Tarazona ha indicat que s'ha cercat potenciar “la implicació de col·lectius locals a Sagunt a Escena, que donen força i sentit al festival des de la base, des del municipi. Si el poble no s'implica en el festival, li faltaria el més important”. 

Per la seua banda, l'autor, Albert Forment, ha assenyalat que ha escrit “un text nou a partir de l'original de Vicente Blasco Ibáñez. És la Destrucció de Sagunt del segle XXI, una obra d'antiherois, protagonitzada per un mercenari i una cortesana”. 

La directora de l'obra, Amparo Vayá, ha afirmat: “Som afortunats per formar part d'un festival d'aquesta qualitat i amb aquesta quantitat d'obres. És un orgull estar dins de la programació”. A més, ha recordat que la representació de “Sónnica i Acteón” comptarà amb la participació de 50 actors, 20 figurants, 10 ballarins i 10 músics. 
 
La història comença amb dos imperis en lluita. Una orgullosa ciutat, Zacyntho, habitada per celtibers i grecs i aliada de la República Romana, és a punt de ser atacada pels exèrcits del cartaginès Aníbal, l'última esperança de llibertat dels pobles mediterranis davant l'opressió dels patricis esclavistes romans. A ella arriba un mercenari grec, Acteón, un heroi sagnant de passat fosc i tenebroses accions per a enrolar-se en les falanges de Zacyntho. 
 
Mentrestant, Sónnica, la cortesana grega, intel·ligent, sensual i culta, domina amb les seues prostitutes els meandres del poder i els diners. Una nit rep a Acteón en la seua hisenda i sorgeix una passió brutal, condemnada com tota la ciutat i els seus fascinants habitants: el sarcàstic filòsof Eufòbias, el fanàtic sacerdot Therón, el sensible escultor Eroción, la jove esclava Ranto, l'assenyada matrona Aglaia i punts altres. Tots ells estan sentenciats a morir en holocaust, devorats per la implacable lògica assassina que ha posat en marxa Acteón.

 

El exregidor de l'Ajuntament de Sagunt, Vicente Vayá, i la directora de l'obra "Sónnica y Acteón", Amparo Vayá