L’Oficina Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament posa els seus servicis d’assessorament i de mediació a disposició de les famílies afectades pel PAI de Pinaeta

Açò és a causa de l’anunci publicat sobre desallotjar les 70 vivendes el dimecres, 29 de juny, la qual cosa suposa un greu problema per a estes famílies

L’Oficina Municipal de l’Habitatge (OMHA) de l’Ajuntament de Sagunt posa els seus servicis d’assessorament i de mediació a disposició de les famílies afectades de l’edifici de Pinaeta, a causa de l’anunci publicat sobre el desnonament previst a 70 famílies. Estes famílies tenen un període d’un mes per abandonar les propietats, concretament el dimecres, 29 de juny.

Segons ha explicat el regidor delegat d’Habitatge, Quico Fernández, «tenim un problema a la ciutat amb unes famílies que viuen en 70 vivendes de l’edifici que hi ha en el PAI de Pinaeta». Esta construcció es tracta d’un edifici que es va construir en un PAI que va promocionar l’Institut Valencià de la Vivenda, en la legislatura 2003-2007, i que després va passar a ser propietat privada del grup Àtica. «Les persones que ocupen estes 70 vivendes ho fan en un concepte de lloguer assequible, amb una opció a compra, amb un valor màxim de la vivenda i, evidentment, està regulat per una sèrie de contractes», assegura el regidor.

Fernández ha manifestat el seu suport a les famílies i ha declarat que des de l’Oficina Municipal de l’Habitatge (OMHA) estan a disposició de les famílies per assessorar i mediar:  «De fet, ja s’està produint una intermediació, un assessorament, perquè com ja vam dir en el seu moment també disposem de l’assessorament jurídic que presta l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València en un servei absolutament gratuït, que es presta el dilluns en el Centre Cívic i que ja han vingut algunes persones a tractar». Al que ha afegit: «Nosaltres, a banda de posar en coneixement de l’ICAV esta qüestió, també ho hem posat en coneixement de la Conselleria, perquè la consellera d’Habitatge estudie el cas i evidentment oferisca una solució per a totes les persones o per a aquelles que estan en situació de vulnerabilitat».

El regidor espera que «entre tots sigam capaços de portar a terme una gestió que resolga este problema que, per altra banda, podria produir-se en estos moments en què el mercat immobiliari està bastant mogut». Un dels objectius de l’Oficina de l’Habitatge «és garantir a totes les persones els seus drets».