La 2a conferència de 'La Guerra del Francés' es centra en José Romeu i Parres, les Juntes Locals i la guerra de guerrilles

El periodista Fernando Martínez Laínez impartix la ponència en el Centre Cultural Mario Monreal este dimecres, 21 de febrero, a las 19 horas

El cicle de conferències sobre la Guerra del Francés, que s'està desenvolupant en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, continua amb una segona ponència en castellà a càrrec del periodista Fernando Martínez Laínez. En esta ocasió, la conferència es centrarà en la figura de l'heroi saguntí José Romeu i Parres, però el ponent també aprofundirà en la formació de les Juntes Locals i l'estratègia militar de la guerra de guerrilles.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada, ha afirmat: «Des del departament de Cultura, com és habitual estos anys arrere, fem costat per descomptat al Centre Arqueològic de Sagunt en els seus cicles de conferències». La regidora ha indicat que sobre el Cicle del Francés: «Estic particularment molt interessada a escoltar sobretot que ens contaran sobre José Romeu, que a vegades em dona la sensació que és un personatge volgut i admirat i a vegades també menyspreat o no tingut en compte no a parts iguals però quasi». Per això, Ana María Quesada ha indicat: «Crec que venen a portar-nos llum sobre quina va ser la seua actuació exactament, parlar-nos de les guerres de guerrilles, i segur que serà molt interessant. Per la meua part ja dic que assistiré encantada per a poder escoltar-los».

La segona conferència d'este cicle, que s'emmarca dins de la programació hivernal de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, està programada per a este dimecres, 21 de febrer, a les 19 hores. Cal esmentar que l'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

La guerra de la independència i el seu entorn històric i social protagonitzen este cicle de conferències organitzades pel Centre Arqueològic Saguntí amb la col·laboració de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt. El cicle està conformat per tres conferències i la restant serà el 28 de febrer. A través d'estes ponències es busca recórrer els diferents episodis significatius d'esta batalla en la qual Sagunt i els seus veïns van prendre part.