La ciutat té tres macromurals en el trinquet, plaça Bilbao i Triangle Umbral pintats en el festival MésqueMurs

19 artistes, juntament amb Omega, pintaran les façanes del pavelló José Veral els pròxims dissabte i diumenge
La regidoria de Joventut ha valorat de forma molt positiva el primer festival de cultura urbana que es realitza el municipi, el MésqueMurs. En aquest sentit, tal com destaca el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “cal destacar que els tres grans murals que s'han realitzat, en el trinquet, en l'amfiteatre del Triangle Umbral i en la plaça Bilbao, han tingut molt bon acolliment, amb una excel·lent acceptació per part de la gent, principalment en xarxes socials”. Per tant, Sampedro indica que: “Ja estem cercant noves façanes i mitgeres a Sagunt i Port per a poder pintar algun mural més abans que acabe l'any i no cenyir-nos a una intervenció anual marcada pel festival. Volem que el municipi siga un referent en l'art urbà i, a mitjà termini, crear circuits i rutes de murals i graffiti en el municipi, fent els nostres carrers més atractius i posant color al gris i al blanc dels nostres murs. A més, anem a habilitar mecanismes perquè els mateixos veïns i veïnes ens plantegen llocs en els quals vulguen que es facen murals”.

A més del bon acolliment dels murals, també va tenir èxit la cita amb el rap del dissabte, amb un concert que va reunir a més de 200 persones, o el taller de stencil o plantilles, al que van participar més de 40 persones.

Exhibició de graffiti el dissabte i el diumenge pròxims
 
El Festival Mésquemurs continuarà aquest cap de setmana amb l'exhibició de graffiti ajornada per la pluja. Serà el dissabte 14 i diumenge 15 en el pavelló José Veral de Port de Sagunt, on 19 joves artistes, juntament amb Omega, pintaran les façanes d'aquest edifici. Ací es podrà veure de primera mà el procés de creació d'un graffiti, des de l'esbós en paper fins a l'última línia en el mur. Aquesta jornada, s'acompanya amb exhibició de skate i scoter i sessió de DJ’s, a més d'un taller d'iniciació al graffiti per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys.