La Colla Verda programa activitats en la muntanya del Castell de Sagunt per a millorar el medi ambient

La primera de les tres activitats programades està prevista per a aquest diumenge 22 a partir de les 10:30 h, seguida del 19 de febrer i 12 de març

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, ha programat tres activitats per als pròxims mesos en la muntanya del Castell de Sagunt. La iniciativa té com a objectiu la recuperació i millora dels valors mediambientals de la muntanya, així com la difusió del patrimoni històric i mediambiental. Per a açò, el projecte comptarà amb la col·laboració de les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval, l'associació de voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí i els Ludi Saguntini.

Per a fer realitat aquest propòsit que denominen “reconquesta mediambiental”, La Colla Verda donarà començament a les seues activitats aquest pròxim diumenge 22 de gener. Serà a partir de les 10:30h quan els assistents començaran a passejar per la Senda dels Lladres en una visita guiada per a avaluar l'estat de conservació de la muntanya del Castell, on s'aportaran idees per a, entre tots, poder restaurar aquest espai natural i posar-ho en valor. La visita comptarà amb la presència de veïns de Ciutat Vella, els qui explicaran la seua proposta per a crear una zona de jocs romans i un jardí mitològic en la muntanya. El punt de trobada serà la Plaça de l'Acròpoli. 

A més, els dies 19 de febrer i 12 de març es convocaran dues plantacions de vegetació autòctona per a pintar de verd la muntanya del castell, a més de posar en pràctica les idees proposades pels participants en aquesta primera visita guiada del diumenge. 

Segons han explicat des de la Colla Verda “la invasió d'espècies exòtiques, la brutícia, la pèrdua de biodiversitat autòctona i l'erosió del sòl fèrtil són alguns dels principals problemes que pateix la muntanya del Castell, un entorn natural en ple cor de la ciutat que cal recuperar”. 

Des del grup de voluntariat ambiental conviden a tothom a que se sumeix al projecte amb la finalitat de millorar la naturalesa de Sagunt. Tal com han expressat, “aquest hivern el nostre propòsit és reconquistar els valors mediambientals de la muntanya del Castell, i quantes més persones s'apunten al nostre exèrcit de voluntaris més espai de la muntanya podrem pintar de verd”. Tot aquell interessat a col·laborar pot fer-ho enviat en un correu a agromorvedre@gmail.com o cridant als matins al número 687 335 095.