La comunitat educativa de Sagunt es manifesta contra les noves lleis educatives

En el manifest s'han reclamat els recursos necessaris per a la inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials, entre altres

La comunitat educativa de Sagunt s'ha sumat a la vaga que s'ha realitzat hui, 23 de maig, per a manifestar-se contra les noves lleis educatives que planeja implantar el govern autonòmic. La manifestació ha fet un recorregut des del Triangle Umbral fins a la Tinència d’Alcaldia, on s'ha llegit el manifest.

El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha expressat: «Hui, 23 de maig, ens manifestem al Port de Sagunt contra les retallades a l'escola pública. És important que tota la comunitat educativa, els i les alumnes estiguem hui ací per a lluitar contra esta situació». Així mateix, el regidor ha afegit que no es pot «obviar que estan fent retallades en matèria educativa lingüística amb el valencià, que han posat un districte únic que minva la qualitat educativa i al seu torn retallades en matèria de salaris del professorat».

Així mateix, Raúl Palmero, que ha assistit a la manifestació, així com altres regidors de la Corporació Municipal, ha posat l'accent en la importància de reivindicar estes accions i de la lluita «contra esta política que no va en favor de l'alumnat de la ciutat».

De la mateixa manera, el regidor ha recalcat: «Necessitem molta inversió a Sagunt en noves infraestructures educatives i continuarem lluitant perquè l'Eduardo Merello tinga la seua rehabilitació i per a tindre nous centres d'educació primària i secundària». També ha destacat la importància «que es continuen mantenint les unitats en els centres educatius de primària, que no es minve la qualitat educativa, que es baixen les ràtios de les aules». Sobre les Escoles Oficials d'Idiomes, ha reivindicat: «Sobre les Escoles Oficials d'Idiomes, que tinguen tots els coneixements i totes les matèries sobretot en valencià, que no es retalle en la nostra llengua».

En el manifest s'han reclamat els recursos necessaris per a la inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials, els increments retributius, la reducció d'hores lectives per als docents majors de 55 anys, la supressió de burocràcia, l'augment de plantilles, una baixada de ràtios i un concurs de trasllats just. Així mateix, també se sol·liciten mesures per a atendre la salut laboral del professorat per a millorar l'organització del treball docent, a més d'ampliar la xarxa de centres públics des de 0 a 3 anys fins als ensenyaments postobligatoris i dur a terme actuacions de compensació per al valencià. A més, també es reivindiquen en contra del districte únic i demanen un ensenyament en valors ètics i democràtics.