La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives presenta a Sagunt el nou model de Serveis Socials

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, i l'alcaldessa per substitució, Teresa García, s'han reunit amb alcaldes i regidors de la comarca per a presentar el nou model

 
La secretària autonòmica de Servei Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha presentat hui a Sagunt el nou model de Serveis Socials als alcaldes i regidors de la comarca en un acte al que ha assistit l'alcaldessa per substitució, Teresa García. El nou model de serveis socials que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha implantat destina enguany 505.315 euros als equips que gestionen els serveis socials municipals. Els municipis de la comarca perceben de mitjana un finançament que s'incrementa un 82% respecte a l'any passat. A Sagunt eixe increment és menor, concretament d'un 50%, passant de 191.900 euros en 2016 a 296.080 euros en 2017. Ferrando ha explicat que esta diferència en l'augment és perquè és més fàcil augmentar-lo en localitats més xicotetes.
 
El nou model pretén aconseguir un sistema digne amb un finançament estable, municipalista, amb un equip multidisciplinari, la implantació de programes i la dotació de persones per a adequar les ràtios. En este sentit, segons ha anunciat la secretària autonòmica, Sagunt podrà contractar fins a un total de 12 professionals en l'equip de base, entre treballadors socials, psicòlegs, educadors socials i administratius. Este augment en el nombre de professionals, segons Ferrando, “repercuteix en una millor atenció a les persones”. Ha explicat que amb les inversions de la Conselleria i de la Diputació de València els ràtios de professionals per habitant en la comarca passen d'un professional cada 7.505 habitants l'any passat a un per cada 4.503 habitants.
 
L'alcaldessa de Sagunt en substitució, Teresa García, ha manifestat que quant a serveis socials “a Sagunt sempre hem intentat anar per davant dels problemes i per aiçò hem fet sempre un esforç molt gran per a dotar de suficients ajudes i d'arribar a prevenir i a detectar problemes socials que puguen haver-hi en el municipi”. Ha agraït a la conselleria la col·laboració que presten als municipis en este sentit per a així poder “rescatar al màxim nombre de persones possibles”.