La Conselleria licita por 2’55 milions la construcció del nou centre d’educació infantil del col·legi Villar Palasí

Es tracta de la construcció de nou aules i un gimnàs que substituiran els barracons

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat avui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana l’anunci de la licitació de les obres de construcció de nou aules d'educació infantil i gimnàs del col·legi públic Villar Palasí de Sagunt, així com la licitació del servei d'adreça d'obra i execució, coordinació de seguretat i salut i documentació de llicència ambiental de les citades obres. En el primer cas, el pressupost de licitació és de 2,55 milions i en el segon de 83.276 euros.

Les empreses interessades en el contracte d'obres tenen fins al 9 de maig per a presentar les seues ofertes i la documentació requerida. A partir d'aqueixa data la Conselleria realitzarà tots els tràmits necessaris per a procedir a l'adjudicació del contracte i que comence la construcció, amb un termini de 12 mesos, del nou centre d'educació infantil que substituirà al bloc de barracons que des de fa més de deu anys porta ocupant la comunitat escolar del citat centre públic.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que: “És un objectiu que sabíem que s’anava a produir de manera imminent perquè estàvem en contacte amb la Conselleria. Evidentment la Conselleria d’Educació s’ha trobat amb una situació molt caòtica després de tots els escàndols de corrupció que han afectat tant a l’empresa creada pel Partit Popular, CIEGSA, com a tot el tema dels barracons i hi ha hagut que posar ordre. I això ha retardat alguns mesos la publicació d’esta obra tan reivindicada per la nostra ciutat.

Jo vull en primer lloc agrair a la Conselleria que finalment haja donat ja el pas definitiu i que les obres es puguen iniciar, com ja vam anunciar, en el mes de setembre, però també demanar disculpes a la comunitat educativa, especialment als pares i a les mares i als xiquets del Villar Palasí, que durant tant de temps han hagut de patir esta situació tercermundista. Esta situació, evidentment, no és responsabilitat ni de Compromís ni d’este Ajuntament, sinó de les polítiques absolutament sectàries i antisocials del Partit Popular que durant tant de temps han retallat les inversions mentre han anat afavorint interessos privats
”.
 
Una de les reunions que tingueren lloc a la Conselleria d'Educació 

L’alcalde ha expressat la seua alegria per aquesta notícia, però també ha destacat que hi han tota una sèrie de reivindicacions tan importants com esta que estan en la cartera de reivindicacions de l’Equip de Govern i que estan gestionant i negociant amb les autoritats educatives, com ara el Centre Integral de Formació Professional, L’institut Nº 5, la inclusió del conservatori dins de la xarxa pública o altres inversions que estan pendents com la del centre Victoria i Joaquín Rodrigo.

Fernández ha finalitzat dient que: “Nosaltres no estem satisfets amb el Pla d’Infraestructures que ha dissenyat per a quatre anys la Conselleria i esperem reunir-nos pròximament per a veure si hem avançat en la concreció d’algunes inversions que són absolutament necessàries per a la nostra ciutat”.
 

Per la seua banda el regidor delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, ha afegit que des del mes de setembre de l’any passat s’han mantingut reunions amb el conseller, el secretari autonòmic i directors generals per a resoldre dita licitació. “Hi ha hagut molt d’esforç darrere, en tot moment hem estat pendents de què isquera publicat i per això manifestem la nostra alegria prudent, extensiva a la comunitat escolar, perquè es puguen iniciar en un termini concret les obres i donar resposta a les necessitats dels alumnes i professorat i que tinguen unes aules en les condicions dignes i adequades per a rebre una educació de qualitat”.