La delegació de Promoció Econòmica àmplia les seues instal·lacions per a donar nous serveis

Al costat de l'oficina del departament s'han reobert unes oficines on es gestionaran el Pla Social per als treballadors de BOSAL, els fons per a la reindustrialització i projectes europeus
Imagen 1
El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt ha obert aquesta setmana unes noves oficines per a ampliar els seus serveis a la ciutadania. Es tracta de l'edifici contigu on ja s'havien dut a terme diversos projectes amb anterioritat com el projecte MOLT o, més recentment, el projecte IMPULSA.
En aquesta ocasió, Promoció Econòmica, a través del seu personal tècnic, va a treballar en tres àrees d'activitats per a impulsar el desenvolupament socioeconòmic del municipi, Pla Social, Reinserció i Reindustrialització i Projectes Europeus.
La primera, i més immediata tasca, és la realització del Pla Social per als treballadors de BOSAL. L'Ajuntament de Sagunt, conscient de la realitat en la qual ha quedat aquest col·lectiu, s'ha implicat i ha mostrat una especial sensibilitat i per açò en l'actualitat una de les prioritats és donar la millor resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu, segons expliquen des de la delegació. El Pla Social compta amb diverses fases i en aquesta primera s'està duent a terme l'entrevista de classificació on les tècniques del departament tenen una primera presa de contacte amb el personal treballador de BOSAL i arrepleguen dades laborals, formatius, econòmics i socials per a dissenyar posteriors accions que s'ajusten a les seues necessitats.
José Vicente Muñoz, regidor delegat de Promoció Econòmica, ha destacat que “prestar una especial dedicació a aquest col·lectiu en aquests moments tan complicat per a ells demostra la sensibilitat que hem volgut tenir amb els treballadors i treballadores de BOSAL”. L'edil afirma, a més, que “la nostra prioritat des que arribem a l'Equip de Govern ha sigut cercar programes i fons que impulsen el desenvolupament socioeconòmic i ajuden a reduir les xifres de desocupació que registra Sagunt. A més, hem donat una bolcada a la regidoria per a fer-la realment útil a la gent que cerca ocupació, que és un dels objectius d'aquesta delegació”.
Paral·lelament, s'està treballant en la reinserció social i reindustrialització i per a açò ja s'està procedint a la gestió d'ofertes d'empreses i d'ací a poc temps es procedirà a realitzar visites a les mateixes amb el ferm propòsit d'ajustar les demandes laborals amb l'oferta laboral existent.
Finalment, aquest espai tècnic de Promoció Econòmica serà l'encarregat de buscar finançament i dissenyar nous projectes europeus que impulsen el desenvolupament socioeconòmic del municipi. Sobre aquest tema, José Vicente Muñoz, assenyala que “confiem que amb aquestes noves iniciatives del departament de Promoció Econòmica puguem donar-li més visibilitat i que, amb les futures mesures que anem a desenvolupar, la ciutadania veja els clars esforços que estem realitzant en matèria de formació i ocupació”.