La delegació de Comerç organitza el curs “Facturació electrònica” dirigit a comerciants del municipi

Aquest curs és una de les accions formatives que porta realitzant l'Equip de Govern per a la modernització del sector comercial
  
La delegació de Comerç de l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC), ha organitzat el curs “Facturació electrònica” dirigit als comerciants del municipi, que ha començat hui i la durada del qual s'estendrà fins a principis de maig. 

 

El curs està compost per dues parts, hui comença amb una introducció per a persones que necessiten adquirir coneixements bàsics sobre ofimàtica i posteriorment començarà l'altra per a les persones inscrites, en total són 45 persones, desglossades en 15 participants en el primer nivell i 30 en el segon nivell, totes elles titulars de negocis del nostre municipi. Aquesta dada reflecteix un gran acolliment i interès per part dels comerciants de Sagunt, segons destaquen des de l’AFIC.

 

La regidora delegada de Comerç i Mercats, Concha Peláez, ha explicat que “des de la delegació de Comerç hem volgut posar en marxa aquesta acció formativa amb l'objectiu d'oferir la formació adequada als comerciants locals que els permeta una gestió més ràpida i més àgil amb l'administració. Pensem que una part important de la modernització de l'administració són les persones i amb aquests cursos fomentem l'ús de noves eines de treball”.

El curs, que s'imparteix en la “Ciberteca” del Centre Cívic del Port de Sagunt, té una durada prevista de 14 a 20 hores, dependrà del nivell de formació dels assistents, i serà impartit per Francisco Sances, consultor d'empresa i expert en desenvolupament empresarial.

Aquesta acció formativa és important a causa de l'obligació de la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i de creació de registre comptable de factures en el sector públic, que ha imposat als proveïdors i per tant als comerciants de la nostra ciutat, haver d'expedir de forma electrònica les factures a les administracions públiques pels béns i serveis que aquestes els contracten.

Els continguts del curs, són tots aquells aspectes essencials relacionats amb la facturació electrònica: forma de crear una factura electrònica per a les administracions públiques (programa informàtic gratuït que ofereix el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme www.face.gob.es ), requisits específics de les factures electròniques, signatura electrònica, emissió de les factures, obligacions i formes de pagament.

L'Equip de Govern està desenvolupant una nova etapa de modernització del sector comercial que passa per la formació dels propis comerciants, tant per a conèixer noves tècniques de venda, com en aquest cas, utilització de noves tecnologies. En concret s'han impartit des de la delegació de Comerç un total de 9 cursos i s'ha donat formació a 335 comerços del municipi, segons han indicat des de la delegació.