La delegació de Cultura presenta la nova programació trimestral de primavera

Destaquen la representació d'Els Esperantistes, amb actors de L’Alqueria Blanca, el musical Cabaretazo, el tribut a Joaquín Sabina i el cicle Música Antiga Sagunt


La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat hui la nova programació trimestral de primavera amb una gran quantitat d'activitats relacionades amb la música, el teatre i el cinema, principalment, moltes de les quals gratuïtes i per a tots els públics. Cal destacar l'obra de teatre Els Esperantistes, del dramaturg local Paco Zarzoso i protagonitzada pels actors de la desapareguda Alqueria Blanca, Ferran Gadea, Josep Manel Casany i Cristina García, el tribut a Joaquín Sabina per Pacto entre caballeros i el cicle MusAS. Música Antiga Sagunt, amb els grups Música Ficta, Harmonia del Parnàs i L’arcàdia.
 
El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha afirmat que “pensem que és una programació pròpia prou potent en la qual continuem posant en valor les nostres companyies, dramaturgs i dramatúrgies arrelades en el nostre poble, com per exemple Paco Zarzoso, la nova companyia professional Calígula Teatre o el plat fort del musical Cabaretazo, amb Ana Yanini; i també grans companyies, com és Yllana”.
 
Són deu les produccions teatrals programades per a esta temporada, a més de la tragicomèdia ja esmentada Els Esperantistes. Hi ha un espectacle de cabaret a càrrec de Las Sister; les comèdies Un olor a ámbar, The gag father i Amunt l’Sporting, esta última de la recentment estrenada companyia local Calígula Teatre; i les tragèdies La gata sobre la teulada del Zinc i Electra, que posarà fi al XXI Festival de Teatre Grecolatí.
 
Altres tres representacions de caràcter infantil i juvenil queden emmarcades en la campanya escolar Anem al teatre 2017 i s'ofereixen entre els centres educatius de la comarca. “Mitjançant esta programació, que ja es fa des de fa molts anys, diferents companyies fan teatre en valencià per a apropar el teatre als col·legis”, ha puntualitzat Tarazona.
 
Pel que es refereix a l'oferta musical, el regidor ha destacat que “tant a Sagunt com al Port de Sagunt tenim diferents cicles. A Sagunt, en llocs molt simbòlics i sentits, tant en el que és música sacra amb Sagunt in excelsis, del que ja portem tretze edicions, com a música antiga en el cicle MusAS. El Port de Sagunt comptarà amb el cicle de música urbana amb un recordatori a Joaquín Sabina i també amb el cicle per a recuperar elements del nostre patrimoni musical, com és el piano de Begoña.”
 
Els Moussakis i el grup saguntí L’Arcàdia s'encarregaran de les audicions escolars amb les quals els més xicotets podran descobrir la música antiga i acostar-se a diferents cultures.
 
A més, l'Ajuntament de Sagunt homenatjarà el músic natural de Faura Joan Valls per la seua valorada trajectòria. No podien faltar tampoc els concerts de la Lira Saguntina i la Unión Musical Porteña, així com les audicions de final de curs del Conservatori Joaquín Rodrigo.
 
Quant al cinema, Tarazona assenyala que “oferim un ampli catàleg variat i per a tots els públics, tant majors com joves i escolars, coordinat juntament amb la regidoria de Joventut”.
 
Destaca el cicle Òpera prima, amb títols La noche del cazador, El halcón maltés, La noche de los muertos vivientes, Fuego en el cuerpo, Bienvenidos al norte i El zurdo. Entre els títols per als més xicotets es troben Hotel Transilvania 2 i projeccions dirigides específicament per a les escoles, dins del cicle Cinema a l'escola, que es realitzaran tant al Centre Cultural Mario Monreal com a la Casa Municipal de Cultura.
 
Respecte a les exposicions, també tenim molta qualitat. Exposarem a la Tira de Dones, a Miquel Amer i al grup fotogràfic del poble agermanat de Millau, entre d’altres”, explicava el regidor. Les exposicions, com és habitual, s'estendran per la Casa Municipal de Cultura, el Centre Cultural Mario Monreal i el Centre Cívic Antic Sanatori.
 
Des de la delegació de Cultura volen recordar que existeix la possibilitat d'obtindre abonaments per a tots els espectacles tant de la Casa Municipal de Cultura com del Centre Cultural Mario Monreal.
 
A la Casa Municipal de Cultura, l'abonament teatral costa 33 € i l'abonament teatre-música 43,50 €. Per al Centre Cultural Mario Monreal, l'abonament de música té un preu de 15,75 € i el de música-teatre de 19,50 €.
 
Per a obtindre més detalls de qualsevol aspecte de la programació cultural de primavera es pot consultar la web de l'Ajuntament de Sagunt.