La delegació de Joventut organitza una jornada de prevenció de la violència sexual en joves aquest dijous

L'acció formativa té com a objectiu informar i formar al professorat així com a l'alumnat sobre el programa IRENE que ha desenvolupat l'Institut de la Dona
Imagen 1
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat una jornada de prevenció de la violència sexual en joves i adolescents que tindrà lloc aquest dijous, 14 de maig, de 9 a 14 hores, en el Casal Jove del Port de Sagunt. Aquesta acció formativa té com a objectiu informar i formar al professorat així com a l'alumnat sobre el programa IRENE que ha desenvolupat l'Institut de la Dona per a prevenir situacions de violència sexual. 

La delegada d'Igualtat, Davinia Bono, ha destacat “la importància que té aquesta jornada sobre el programa IRENE per a informar i formar als joves en la prevenció de les situacions de violència de gènere i, més concretament, la violència sexual. Iniciatives com aquesta són fonamentals per a sensibilitzar als estudiants i també a tots aquells professionals que treballen amb ells. En definitiva, es tracta d'avançar tots junts, pas a pas, cap a una societat més igualitària”. 

La realització d'aquesta jornada es justifica donat que la desigualtat entre dones i homes és la principal causa de la violència de gènere en qualsevol de les seues formes: psicològica, sexual, física, etc. En aquest sentit, l'educació juga un paper crucial en la construcció d'una ciutadania igualitària. La formació al professorat, la informació a l'alumnat i la posada en marxa d'un protocol de violència de gènere en cada centre de secundària suposa iniciar el procés de superació de societats sexistes.

Aquesta iniciativa està dirigida principalment a professionals de l'educació, de l'oci i temps lliure, la sanitat i la igualtat, així com als cossos i forces de seguretat. A més, està oberta a altres col·lectius fins que es cobrisca l'aforament. Cal destacar que les places són limitades. Les inscripcions podran fer-se fins al dimarts, 12 maig de 2015, cridant al telèfon 96 119 30 70, enviant una fitxa d'inscripció al fax 96 269 06 67 o un mail a jornadasprotocoloirene@gmail.com. S'emetran certificats de participació. 

El programa és el següent: 
 
9.15 h. Repartiment d'acreditacions. 

9.45 h. Obrirà l'acte Davinia Bono, la delegada d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament de Sagunt. Presentació del “Programa Irene Sagunt per a la prevenció de la violència sexual en joves i adolescents”. 

10.00 h. Conferencia marc: “Responsabilitats comunitàries: prevenció, detecció i intervenció en els casos de violència de gènere en l'adolescència” a càrrec de Mari Cruz Plà, professora associada a la Facultat de Psicologia de la UV, especialista en gènere i polítiques d'Igualtat. 

12.00 h. Conferencia “Creences i percepcions sobre la igualtat i la violència sexual en joves i adolescents” a càrrec de Melisa Ruiz, historiadora, especialista en gènere i polítiques d'igualtat, cofundadora Sinergies Intervenció Social.

12.30 h. Panell d'experiències, “Nous reptes del professorat per a la igualtat. Protocols i experiències del professorat de secundària”. Els participants seran Inés Company, psicòloga i orientadora d'IES Camp de Morvedre; Lola Carril, psicòloga i orientadora de l'IES Eduardo Merello; Llúcia d'Haro, professora de secundària de l'IES Eduardo Merello; i l'alumnat del programa. 

13.30 h. Conclusions i tancament de l'acte.