La delegació de Manteniment de l'Ajuntament de Sagunt ultima els treballs de la plaça Independència

El delegat de Manteniment, José Luis Martí, ha explicat que les actuacions s'emmarquen en el segon Pla d'Ocupació
Imagen 1
La delegació de Manteniment de l'Ajuntament de Sagunt està ultimant els treballs per a la instal·lació de mobiliari urbà en la plaça Independència, que s'ha remodelat amb les obres que s'emmarquen en el segon Pla d'Ocupació del consistori. 

Concretament, queden per instal·lar els bancs i papereres, ja que, segons ha explicat el delegat de Manteniment, José Luis Martí, “no s'havien col·locat en haver-se inclòs en el disseny de la plaça un tipus de banc diferent al de la resta de places”. 


Martí ha indicat que “el personal tècnic de l'obra va dissenyar un banc corregut que va muntat recolzant-se en uns suports ancorats al gran test que es va construir en el centre de la plaça per a albergar en el seu interior el gran ficus que hi havia en un extrem de la plaça. El ficus estava deteriorant notablement la plaça i projectava la seua ombra sobre la calçada. Cal destacar que s'han encarregat 150 llistons de fusta d'avet que van ser subministrats fa uns dies després d'haver passat un primer procés de preparació i que, després d'acabar de ser condicionats per a romandre de forma permanent a l'aire lliure, van a ser muntats sobre uns suports que aniran ancorats al gran test”.

“Així mateix, està previst preparar una sèrie de suport per al cap seguint la mateixa estructura. Una vegada finalitzada la seua instal·lació es col·locaran les papereres necessàries en les zones que millor accessibilitat proporcionen, bé en les cantonades del test o en el lloc que definitivament determine el personal tècnic del departament”, ha destacat Martí. 
 
Una vegada finalitzat aquest muntatge, s'esperarà al fet que millore el clima per a activar el creixement del ficus i que arribe a donar una abundant ombra a tota la plaça en forma de paraigua. Per aquest motiu, el personal tècnic de la SAG va apuntar que era preferible l'habilitar elements com els llorers que es van col·locar, de creixement vertical, en comptes d'arbres de copa frondosa que haurien acabat per entorpir el seu propi creixement i el del ficus, ha detallat el delegat de Manteniment. 
 
Per a finalitzar, Martí ha volgut “reconèixer la labor desenvolupada per tot el personal del segon Pla d'Ocupació implicat en aquesta obra, així com de tot el personal del departament Manteniment i la SAG per la cura que han posat en tots els treballs i, en aquest cas especial, en la plaça Inpendencia”.