La delegació de Mobilitat Urbana organitza diversos actes per a celebrar la “Setmana de la Mobilitat”

El dia 24 de setembre es farà una presentació de l'experiència pilot de la “Zona 30”, que suposa la reducció de velocitat en la majoria de vies del municipi i donar prioritat a bicis i vianants, exceptuant les artèries principals

La delegació de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat diversos actes per a celebrar la “Setmana de la Mobilitat”, que començarà el dilluns, 19 de setembre. Es tracta d'una efemèride que es commemora en tota Europa. 
La delegada de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, ha assenyalat: “És important recordar que una mobilitat sostenible part d'una bona connexió entre els diferents mitjans de transport diferents al vehicle particular, és a dir, el transport públic, l'autobús o el tren, així com els ‘no motoritzats’, principalment bicicletes”. 
 
El 22 de setembre se celebrarà el dia sense cotxe i, per això, la delegada de Mobilitat Urbana ha convidat “als veïns al fet que acudisquen a treballar en qualsevol altre mitjà de transport que no siga el seu vehicle particular. Per això, tindran a la seua disposició l'autobús i el trenet de forma gratuïta”. D'entre els dibuixos presentats al concurs d'Educació Vial se seleccionaran aquells que representen l'ús del transport públic o vehicles no motoritzats i es realitzarà un lliurament de premis també el 22 de setembre. Els dibuixos, a més de ser premiats, s'exposaran a l'interior dels autobusos. A més, durant la setmana de la mobilitat, i amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta, es podran pujar en l'autobús.
El dissabte, 24 de setembre, es realitzarà un acte sobre la implantació de la “Zona 30” per part de l'Associació de Veïns La Victòria, concretament per part d'Isidro Andújar, com a primer pas per a instaurar eixa mesura. Concretament, es va a provar aquesta experiència pilot en l'espai comprès entre les avingudes Periodista Azzati, Camp de Morvedre, 9 d’Octubre i el carrer Fornás. La Zona 30 es tracta d'una iniciativa que suposa la reducció de velocitat a 30 km/hora en la majoria de vies del municipi i donar prioritat a bicis i vianants, exceptuant les artèries principals on es mantindran la velocitat i la preferència. “Entenem que, cada vegada més, ha de reduir-se l'ús del vehicle privat, per a donar més protagonisme i major espai a bicicletes i vianants”, ha indicat la delegada de Mobilitat Urbana. 
Experiència pilot Zona 30  
 
Posteriorment, el diumenge, 25 de setembre, es reprendrà el Dia de la Bici amb un recorregut urbà que visibilitzarà la situació dels ciclistes a l'hora de desplaçar-se pel municipi. El circuit donarà començament a les 10 hores en la Gerència del Port de Sagunt, passant per la plaça Major de Sagunt, i acabarà en la plaça de la Concòrdia, on es llegirà un manifest i es farà un sorteig. En la plaça Major es farà una parada tècnica que servirà per a reivindicar la recuperació d'espais motoritzats, segons ha especificat Roser Maestro. 
 
Cal destacar que des del departament de Mobilitat Urbana també s'organitzaran visites als col·legis amb un autobús perquè les xiquetes i xiquets puguen familiaritzar-se amb l'ús d'aquest vehicle, en el context d'un “Camí escolar segur”, que posteriorment serà objecte d'un altre concurs escolar de dibuix. 
 
En els actes participen les associacions Morvedre en bici, Acció Ecologista Agró, Club MTB Morvedre i la Federació Veïnal de Sagunt.



Roser Maestro, delegada de Mobilitat Urbana