La delegació de Participació Ciutadana ofereix un nou curs de formació sobre la Llei de Transparència

A causa de la gran demanda també es tornaran a repetir els dos cursos anteriors amb aspectes documentals, fiscals i comptables dirigits a associacions
Imagen 1
  
La delegació de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt impartirà un nou curs sobre obligacions de la Llei de Transparència destinat a les associacions. Aquest curs s'impartirà en el Centre Cultural Mario Monreal en dues edicions, una l'11 de juny i una altra el 12 novembre. Concretament, aquest curs tractarà de registres, criteris d'adequació del règim de transparència, publicitat activa, informació institucional i organitzativa, gestió econòmica i administrativa, etc. Així mateix, el curs tindrà una formació teòrica-pràctica.

El delegat de Participació Ciutadana, Pablo Abelleira, ha destacat: “com a complement als cursos ja en marxa impulsats des de la delegació de Participació Ciutadana en els quals les associacions reben coneixements comptables, financers i documentals per al seu correcte funcionament i les seues obligacions amb Hisenda com a entitats sense ànim de lucre, hem considerat necessari ampliar aquesta oferta amb dos nous cursos de transparència per a aquelles entitats que havent rebut subvencions superiors a 5.000 € hagen de complir amb les obligacions de la Llei Valenciana de Transparència , accés a la informació pública i bon govern. Som els primers a realitzar-la en el nostre territori, complint amb el nostre compromís de formar i ajudar a totes aquelles persones i entitats que desinteressadament contribueixen al desenvolupament social de la nostra Ciutat i el ben comú”.

Tal com destaca la delegació de Participació Ciutadana, la transparència és fonamental sent una necessitat per a rendir comptes als ciutadans sobre els beneficis obtinguts amb diners d'origen públic i de les activitats realitzades amb la dedicació d'entitats, i col·laboradors que aporten ajuda i temps per a treballar pel ben comú. 

cal destacar que el curs sobre la repercussió de la Llei de Transparència té com a objectiu que les associacions coneguen les obligacions de ESAL (Entitats sense Ànim de Lucre) pel que fa a la llei 19/2013 de desembre i la llei 2/2015 de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Aquest curs va dirigit exclusivament a Entitats Sense Ànim de Lucre que perceben una subvenció pública major a 5.000 €.

D'altra banda, a causa de la gran demanda de les associacions la delegació de Participació Ciutadana va repetir els dos cursos que s'han impartit aquest mes. El primer curs de règim legal de les entitats sense Ànim de Lucre tracta d'aspectes documentals, fiscals i comptables, que la seua la segona edició serà en el Centre Cultural Mario Monreal, l'1 d'octubre i la tercera edició en el Centre Civic Antic Sanatori, Port de Sagunt el 19 de novembre. En canvi el segon curs tracta del règim legal de les entitats sense Ànim de Lucre, que serà un taller pràctic de comptabilitat per a associacions, i serà impartit en el Centre Cultural Mario Monreal el 22 d'octubre i la tercera edició, en el Centre Civic Antic Sanatori, Port de Sagunt el 3 de desembre. 

Aquells que desitgen inscriure's podran fer-ho enviant un correu electrònic a participacio.citadana@aytosagunto.es amb les dades de l'associació, nom, cognoms i DNI del participant. Hi ha 25 places disponibles, limitat a un membre per associació i la inscripció és gratuïta.