La delegació de Turisme de Sagunt fa un balanç positiu de la seua presència en FITUR 2022

Destaca tant les reunions a nivell professional per a desenvolupar projectes en el municipi, com l'augment de turistes a la nostra ciutat

Ahir finalitzava la Fira Internacional de Turisme (FITUR) en la qual Sagunt va ser present durant les diferents jornades dedicades tant a professionals com a públic en general. Esta edició, ha destacat per la volta a la normalitat, havent-hi un augment important d'afluència de públic tant professionals del sector com visitants respecte a la passada edició, que es va caracteritzar per un format més digital, si bé enguany han sigut encara les protagonistes les pantalles digitals.

 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora de Turisme, Natalia Antonino, així com personal del departament de Turisme, van ser presents en la fira assistint a presentacions, trobades i reunions en què es van abordar qüestions relatives al turisme en el municipi, sobre projectes per a realitzar possibles millores en els diferents atractius.

 

Darío Moreno ha assenyalat que «esta edició ha estat marcada per la resistència al moment pandèmic que vivim. Es nota que el mercat vol continuar movent-se, que hi ha esperança i que el sector està molt viu, un sector imprescindible per a Espanya i per a la nostra ciutat. Hem mantingut reunions amb institucions per a parlar d'estratègies turístiques i que la nostra ciutat jugue el paper que es mereix; amb empreses que es dediquen a la innovació i que ens poden ajudar a fer de Sagunt una millor destinació turística intel·ligent, amb l'ús de dades i de les noves tecnologies; amb empreses que se centren en l'accessibilitat, perquè ens adaptem a les diferents discapacitats i realitats que poden presentar totes les persones que s'acosten al nostre municipi i, per descomptat, hem posat en valor la riquesa que té el municipi i que ens fa únics, siga des dels aspectes naturals, històrics, des del nostre patrimoni industrial tenim molt a vendre i que oferir en una experiència única, a la qual també se li suma la gastronomia, que ha ocupat un paper principal».

 

Moreno ha agraït a «tots els que han participat enguany, al departament de Turisme, al restaurant Cyrus Dad i al seu xef Víctor Aliaga, que ha estat amb nosaltres venent les bondats del nostre municipi. Més turisme és més creixement econòmic i ocupació i, per tant, hem de continuar treballant perquè la nostra ciutat siga un referent».

 

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha subratllat que «fem un balanç positiu de la fira més important de turisme ja que som presents en les principals agendes d'àmbit comunitari i estatal». En este sentit, ha remarcat que: «Gràcies al treball que portem realitzant en les diferents adhesions a rutes de caràcter comunitari nacional i internacional Sagunt té buit entre les principals ciutats de potencial turístic».

 

En línies generals, des del departament de Turisme destaquen que tant les reunions a nivell professional per a desenvolupar projectes en el municipi, com l'augment de turistes a la nostra ciutat posen de manifest que l'activitat turística a poc a poc tornarà a nivells pre-pandèmia.

 

Entre les entitats amb les quals es van mantindre reunions, cal destacar la Xarxa de Jueries, l'estand de les quals presentava la Jueria de Sagunt a través d'un codi QR imprés en un mapa; la reunió amb el president de Paradores, Pedro Saura, sobre el conveni recentment signat; així com la reunió amb TUR4all, per a perfilar espais accessibles en els diferents atractius de Sagunt.

 

Així mateix, Sagunt va presentar per a l'ocasió la nova campanya ‘Escapades en el Temps’, en què posa en relleu fet que, si hi ha una ciutat en la qual es pot viatjar en el temps, esta és Sagunt, on la història ha deixat vestigis d'altres cultures i un poderós patrimoni industrial. També va tindre una presència important la gastronomia del municipi, sent el xef Víctor Aliaga, del restaurant Cyrus Dad de Port de Sagunt, l'encarregat de fer una presentació d'un plat, titulat Tres maneras de comerse el All i Pebre, durant el showcooking.