La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat que “enguany és clau per a la ciutat pels recents nomenaments de Capital Valenciana de la Romanització i el suport unànime del Congrés a la candidatura de la nostra ciutat com a Patrimoni de la Humanitat. És per açò que s'està comptant amb les col·lectius del municipi per a, entre tots, donar un major impuls al turisme de la nostra ciutat en una de les fires més importants que se celebren. Cal valorar que la ciutat compta amb tots els recursos possibles per a satisfer qualsevol tipus de demanda turística; no obstant açò, seguim treballant per millorar la qualitat del nostre producte turístic”.
A més i com a novetat, enguany s'ha convidat a participar a Sagunt, al costat d'altres grans municipis de València, en unes taules redones per a explicar els productes turístics que disposa la capital del Camp de Morvedre.
Els conjunts històrics, monumentals i industrials constitueixen un dels principals pilars en els quals es basa la difusió dels nostres atractius turístics, als quals s'uneixen les excel·lents platges i els diversos serveis que es posen a la disposició dels turistes. A més a més, tota la informació es facilita no solament mitjançant els tradicionals fullets en diferents idiomes i suports audiovisuals, sinó també a través de mitjans tecnològicament avançats com són les aplicacions per a ordinadors i dispositius mòbils que compten amb audioguies i estan adaptades al llenguatge de signes. En la senyalització dels monuments existeixen codis QR a la disposició dels usuaris perquè aquests puguen accedir a la guies mitjançant els seus mòbils i tablets.
Sagunt va a promocionar en FITUR el seu conjunt històric artístic compost, entre uns altres, pel Castell, el Teatre Romà, el Museu Arqueològic, els jaciments romans musealitzats de la Via del Pòrtic i la Domus Romana dels Peixos, la Jueria i la Casa dels Berenguer. A més del conjunt arqueològic industrial, compost per les restes posades en valor de les antigues instal·lacions de la Factory Town de Port de Sagunt, l’Alt Forn, la Nau de Tallers Generals, el Barri Obrer, el futur Museu Industrial, que estarà situat en la Nau d'Efectes i Recanvis, o l'edifici de l'antiga Gerència.
També es presentaran les Festes d'Interès Turístic Nacional, com són la Setmana Santa Saguntina i les Falles, que constitueixen punts forts de l'oferta turística de la nostra ciutat; encara que també es promociona l'artesania, amb el típic càntir de suro, i les rutes, senderes, el Centre d'Interpretació de la Marjal (casa i finca Penya) i el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i la Marjal dels Moros.
Un altre dels punts forts de l'oferta turística, que també inclou l'àmplia programació cultural que organitza l'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat, són els 13 quilòmetres de costa de Sagunt, que alberguen excel·lents platges àmpliament reconegudes oficialment per la seua qualitat. Les del Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malvarrosa a Sagunt presumeixen d'estar entre les millors platges d'Espanya. Cinc quilòmetres de dunes naturals, amb flora i fauna autòctones, úniques a la Comunitat Valenciana; passeig marítim amb tots els serveis d'hostaleria i d'oci; i els reconeixements oficials de tres Banderes Blaves d'Europa i totes les certificacions de qualitat, idoneïtat mediambiental i accessibilitat.
A més a més, es presentarà als visitants de la fira el Tarongino, una beguda artesanal feta a partir de taronges cultivades en camps de Sagunt i inspirada en l'essència del Mediterrani.
Igualment, mitjançant la col·laboració entre Conselleria i la Diputació, es realitzen ofertes d'estades de caps de setmana en municipis turístics, en les quals des de la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt es presenten les propostes locals d'allotjaments.