La Federació Saguntina d'Associacions Veïnals presenta al Casal Jove la campanya "Civisme i mascotes"

Amb esta campanya es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre les cures i responsabilitats derivades de tindre mascotes

El president de la Federació Saguntina d'associacions veïnals, José Girona, va presentar ahir la campanya amb la qual durant aquest nadal es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre les cures i responsabilitats derivades de tindre mascotes perquè estes gaudisquen de condicions de vida adequades; la campanya posa l'accent principalment en la recollida d'excrements així com en l'adopció com a mitjà per a salvar a animals i com a via alternativa a la compra de mascotes com a regal.

En la campanya col·laboren activament SOS Animals Sagunt i Propietari@s responsables, que han assessorat en l'elaboració de la mateixa, en la realització dels tríptics informatius i realitzant tallers i activitats de sensibilització. També col·laboren en la campanya, la Societat Anònima de Gestió i l'Ajuntament de Sagunt

El regidor de l'Equip de Govern, Guillermo Sampedro, va indicar que “l'Ajuntament de Sagunt està preparant una campanya de sensibilització sobre el tema” i va incidir en la necessitat de “centrar-se en les activitats d'educació-sensibilització més que en les sancions administratives”.

D'altra banda, Sonia Peris, secretària de l'associació Propietari@s responsables va indicar que “des de l'associació proposem modificar l'ordenança municipal de convivència, ja que entenem que en alguns punts vulnera les llibertats dels amos dels gossos”.

Per la seua banda, Lucía Castell, representant de SOS Animals Sagunt, va destacar la importància de “sensibilitzar, des de la infància, a la població en general sobre la necessitat de cuidar adequadament de les mascotes i tenir un comportament cívic”.

Durant la campanya està previst realitzar xarrades i tallers al CEIP Mediterrani i a l'IES María Moliner i una activitat/trobada d'entitats de protecció d'animals en la qual es realitzaran exhibicions canines.