La Fundació de Patrimoni Industrial organitza un taller didàctic amb motiu de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

El taller serà el 30 de setembre a les 11 hores en la Nau Magatzem d'Efectes i Recanvis del Port de Sagunt

Dissabte que ve 30 de setembre la Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt organitza al costat de Arae Patrimoni i Restauració, el taller didàctic ‘Els objectius del desenvolupament sostenible i el patrimoni industrial’, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt.

Este taller didàctic patrimonial és una de les 13 activitats registrades a Espanya en la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible 2023 (https://esdw.eu/) que enguany se celebra des del 18 de setembre al 8 d'octubre. La Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible és una iniciativa d'àmbit europeu per a estimular i donar visibilitat a activitats, projectes i actes que promoguen el desenvolupament sostenible.

L'activitat pretén fomentar l'interés per l'arquitectura, facilitant l'aproximació de la població als seus propis paisatges, als Objectius del Desenvolupament Sostenible i la reutilització del patrimoni industrial. Després de comprendre la importància del reciclatge i els nous usos dels edificis, es presentarà el treball a realitzar per cada participant, que confeccionaran un fragment del que representa per a ells i elles una ciutat més sostenible: un aerogenerador, habitatges unifamiliars amb panells solars i un xicotet hort, un espai de reciclatge o un carril bici amb espai de pàrquing.

El taller es realitzarà d'11 a 12.30 hores en la Nau Magatzem d'Efectes i Recanvis i està dirigit a participants de 5 a 14 anys i acompanyants. El nombre de places és limitat, per la qual cosa és obligatori realitzar inscripció prèvia en https://www.eventbrite.es/e/entradas-los-objetivos-de-desarrollo sostenible-i-el-patrimoni-industrial-652548940447

Igual que en 2022, l'activitat forma part de les Jornades Europees de Patrimoni https://www.europeanheritagedays.com/ Eixa continuïtat en el procés de didàctica patrimonial per part de l'equip de la Fundació, ha sigut molt ben valorada per part de la coordinació nacional de les Jornades Europees del Patrimoni. Per això, després del taller es farà lliurament d'un obsequi de les Jornades a totes les persones participants, amb motiu de la celebració d'este programa europeu.