La Fundació Oceanogràfic solta a la platja del Port de Sagunt una tortuga recuperada

En este esdeveniment col·laboren també Agrado Sun Care i Creu Roja Comunitat Valenciana

Hui, la platja del Port de Sagunt ha sigut l'escenari de la solta d'una tortuga recuperada com a part de la presentació d'un programa de la Fundació Oceanogràfic en col·laboració d'Agrado Sun Care i Creu Roja Comunitat Valenciana. Este programa té com a objectiu conscienciar la societat sobre la importància de cuidar la mar, les plantes i la fauna marina.

La tortuga ha sigut batejada en l'acte com Agradito. Es tracta d'un espècimen de Tortuga Boba de 6 quilograms que ha estat durant poc més d'un mes davall les cures dels experts de l'Arca del Mar, l'hospital d'animals marins. Esta tortuga va arribar des de Castelló després de ser rescatada per una embarcació pesquera.

Durant l'acte, tècnics de la Fundació Oceanogràfic han oferit una xarrada sobre bones pràctiques ambientals abans de soltar la tortuga a la mar. A més, també han parlat sobre les espècies de tortugues existents en la mar Mediterrània, la seua forma de vida i la forma de pondre els ous. D'altra banda, s'ha comentat com influïx l'acció humana en la vida del medi marí en general i el de les tortugues en particular.

A l'acte han assistit el regidor d'Indústria de l'Ajuntament de Sagunt, Toni Iborra; el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; així com membres de la Fundació Oceanogràfic, voluntaris i voluntàries de Creu Roja i empleats i empleades de l'empresa Agrado.

Toni Iborra, ha expressat: «Des de l'Ajuntament de Sagunt l'agraïment és doble. Primer, a l'empresa Romar Global Care per invertir en el nostre municipi amb la construcció d'una planta de més 50 mil metres quadrats que donarà ocupació als nostres veïns i veïnes. I segon, per triar també la nostra ciutat per a accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), hui de la mà de Creu Roja i Fundació Oceanogràfic, que té un objectiu: conscienciar en la conservació de l'ecosistema marí».

L'objectiu d'esta acció és la recuperació de tortugues i altres mamífers marins, que arriben ferits, perduts o encallats a les costes de la Comunitat Valenciana i retornar-los al seu hàbitat natural. La intenció de les activitats és aconseguir sensibilitzar i generar coneixement ciutadà en relació amb els valors de la mar, les platges, i en concret, de la cura de les espècies marines.