La Generalitat Valenciana ha presentat hui a Sagunt el projecte pilot de menjadors escolars saludables que pretén implantar en els centres educatius de tot el territori valencià.
Este projecte pilot pretén que els menjadors escolars duguen a terme pràctiques saludables “no solament sobre la dieta, sinó també sobre la compra de productes i que tot açò s'integre en les polítiques de desenvolupament sostenible que tant des del govern de Sagunt com des del govern de la Generalitat estem insistint”, segons ha afirmat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández. Açò denota, com afirma l'alcalde “la perfecta sintonia que existeix entre els dos governs que som coherents amb un programa que té com a horitzó el creixement i el desenvolupament sostenible”, a més d'anar íntimament lligat a la línia de treball de l'Agenda 2030 “ja que tot allò que estem treballant des de Sagunt ho fem des de la perspectiva del desenvolupament sostenible i del respecte per la igualtat entre les persones i el medi ambient”.
A la jornada han assistit la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, María Teresa Cháfer; el director general de Centres i Personal Docent, José Joaquín Carrión; la directora general de Salut Pública, Ana María García; així com l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández i el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, a més dels diferents tècnics i experts de les tres conselleries que han presentat el projecte.
Este pla, que ara es troba en la fase pilot, es pretén implantar en els centres educatius de tot el territori valencià amb l'objectiu de redirigir els hàbits d'alimentació cap a aquells més saludables per a les persones, així com respectuosos amb el medi ambient. La participació de les conselleries d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, de Salut Pública i Sanitat Universal i d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, respon al fet que el procés d'alimentació comença amb la producció dels aliments i acaba amb el consum per part de la comunitat escolar que, amb este projecte, aprendrà a consumir aliments d'una manera més saludable i ecològicament sostenible.