La jove María del Mar Gimeno López i la xiqueta Andrea Escribá Fernández són proclamades i exaltades falleres majors de Federació Junta Fallera de Sagunt per a 2018

El saló de plens del consistori i el Teatre Romano es van omplir per a proclamar i exaltar, respectivament, a les que ja són oficialment màximes representants de les festes del Camp de Morvedre
Imagen 1Imagen 2
Mª del Mar Gimeno López i Andrea Escribá Fernández ja són oficialment falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) per a les falles 2018. Dissabte va tenir lloc l'exaltació en el Teatre Romano, en un emotiu acte en el qual van ser exaltades com a màximes representants de les falles de Sagunt, Festa d'Interès Turístic Nacional, després que l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, les proclamara el dia anterior en el consistori.
 

 
El saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt va ser el lloc on, divendres, es va proclamar a Mª del Mar Gimeno López i Andrea Escribá Fernández com a noves falleres majors de FJFS, en un acte presidit per l'alcalde, Quico Fernández, que també va comptar amb la presència de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt 2017, Raquel Martín Genovés i Ana Isabel Dorado Capsí; el president de la FJFS, Rafael Burgos; l'alcalde de Gilet, Salvador Costa Escribá; el mantenidor de l'exaltació, Enric Cuenca Teruel; la madrina de l’Associazione Targa Cecina, Sara Piangatelli, i regidors de la Corporació Municipal, així com falleres i fallers del Camp de Morvedre. L'alcalde, a més de proclamar-les com les màximes representants de les festes josefines de Sagunt, els va fer lliurament dels quadres acreditatius, així com de les pintes oficials que lluiran durant el seu regnat i que porten gravat l'escut de la ciutat de Sagunt.
           
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va aprofitar l'ocasió per a felicitar a les noves màximes representants i a les seues respectives corts d'honor i els va desitjar que enguany siga almenys igual de gojós que l'anterior. “Un any més, amb la proclamació de les falleres majors comença una mascletà d'actes fallers, d'una festa gran com són les falles, patrimoni de la humanitat”, va recordar Fernández, qui va demanar a la ciutadania de Sagunt i als fallers i falleres que cal demostrar al món “que el poble valencià és un poble de festa, de llum i de foc i que per açò hem d'estar molt orgullosos”.
  

Les noves falleres majors de Federació Junta Fallera Sagunt, Andrea Escribá i Mª del Mar Gimeno 
 
Un dels actes més intensos per a les representants falleres, és l'exaltació en el Teatre Romà de Sagunt, que va tindre lloc dissabte a les 18 hores, en un acte al que també va assistir l'alcalde de Sagunt; la madrina de l’Associazione Targa Cecina, Sara Piangatelli, i membres de la Corporació Municipal, així com de les falles del Camp de Morvedre. Les FFMM van comptar amb un mantenidor d'excepció, el periodista local i actual director de comunicació de les Corts Valencianes, Enric Cuenca Teruel, i van estar en tot moment acompanyades pel president de la FJFS, Rafa Burgos i el vicepresident general, Miguel Huguet.
 
A l'exaltació també van assistir autoritats dels diversos municipis que formen part de FJFS, representants de les 30 comissions falleres de la comarca, de les cases regionals de la ciutat, de juntes locals de tota la Comunitat Valenciana, així com representants dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i la Policia Local, entre altres personalitats. L'acte va comptar també amb la presència d'unes convidades de luxe, les falleres majors de València de 2017, Raquel Alario i Clara María Parejo.
 
 
 
Enguany la fallera major infantil de la comarca, Andrea Escribá Fernández, compartirà el seu regnat amb la cort d'honor formada per Ainara Sanz Fernández, de comissió de la Plaza Mare Nostrum; Sara Gimeno Sánchez, de la falla Els Vents; Clara Rodríguez Martínez, representants de la comissió Plaza del Sol; Paula Acosta González, de la falla Plaça Ibèrica; Marta Estal Martínez, de la falla La Marina, i Marta Rodríguez Fernández, de la comissió fallera Teodoro Llorente.
 
Per altra banda, María del Mar Gimeno estarà acompanyada durant tot l'any de la seua cort honor formada per Magui Herrera Lafont, de falla Vila de Faura, Marisol Vivó Zafra, de la falla Sant Francesc; Laura María Pastor González i Isabel Torres del Camp, ambdues de la comissió fallera La Victòria, i de Laura Berná Martín i Ana García López, falleres de la seua comissió, la falla Plaça del Sol.
 


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i membres de la Corporació Municipal posare amb les noves falleres majors de Federació Junta Fallera Sagunt. (Fotografies de l'acte de proclamació: Gabinet de Comunicación Aj. Sagunt) 
Imatges de l'exaltació en el Teatre Romà cedides por Antonio J. Fresno