La Junta de Govern Local aprova dues programacions teatrals per al nostre municipi

A proposta de la regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, s'ha aprovat la programació per al segon trimestre de 2015 i la programació en valencià “Anem al teatre”
Imagen 1
 
La Junta de Govern Local ha aprovat hui, a proposta de la regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, la programació teatral per al segon trimestre de 2015 i la programació teatral en valencià de la campanya “Anem al teatre”. La primera va dirigida al públic en general, mentre que el públic objectiu de la segona és l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat. 
 
Segons ha explicat la portaveu de l'Equip de Govern, Davinia Bono, la programació teatral per al segon trimestre de 2015, que va d'abril a juny, s'ha aprovat per un import total de 12.355 euros. Cal destacar que són un total de set variats espectacles realitzats per set companyies. 
 
La programació de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt està estructurada en trimestres: hivern (gener, febrer i març), primavera (abril, maig i juny) i tardor (octubre, novembre i desembre). Per tant, s'organitzen tres programacions anuals. 
 
Entre els objectius de la programació teatral està recolzar a les companyies amateurs i professionals de la nostra ciutat, així com obres de teatre i dansa on participen persones també del nostre municipi. Així mateix, la finalitat és programar diversos gèneres, intentant arribar a tot tipus de públic i obres teatrals en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana. 
 
Quant a la programació teatral en valencià de la campanya “Anem al teatre 2015”, està formada per un total de 8 representacions de tres obres diferents: El somni de Julio Verne (3 representacions), Barrets (4 representacions) i L’origen dels espècies(1 representació). Es destinarà un import de 6.204 €. 
 
La portaveu de l'Equip de Govern, Davinia Bono, ha assenyalat que la delegació municipal de Cultura s'ha adherit a aquesta campanya en considerar que era necessari organitzar una campanya de teatre infantil-juvenil anual i amb caràcter estable per a tota la població escolar, des de col·legis fins a instituts. 
 
Els objectius de la campanya “Anem al tratre 2015” són: mantenir una campanya anual per a crear un hàbit d'activitat teatral, afavorir la creació d'un públic potencial respectuós i sensible amb les manifestacions artístiques, així com fer partícips als més xicotets d'un temps lúdic i alhora formatiu, ja que la campanya es realitzarà en horari escolar. A més, es fomentarà l'ús del valencià normatiu en l'àmbit de les arts escèniques.
 
Les representacions es realitzaran en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt i el Centre Cultural Mario Monreal els dies 15,16,29 i 30 d'abril i el 7 de maig.
 
La coordinadora per a l'ensenyament en valencià del Camp de Morvedre es farà càrrec de la coordinació de la campanya amb els col·legis i les AMPAS.​