La Junta de Seguretat es reuneix per a coordinar els dispositius de seguretat en Falles

L'alcalde ha presidit la reunió que s'ha centrat en la importància de la coordinació en l'atenció d'incidències en Falles i de l'assistència a casos de violència de gènere per part de les forces de seguretat
Imagen 1Imagen 2
La Junta de Seguretat s'ha reunit este matí en l'Ajuntament de Sagunt per a coordinar al màxim les forces de seguretat estatals i municipals de cara a les Falles, així com per a prestar un millor servei als ciutadans amb especial atenció a la situació de preemergència establida a causa del eguretat estatals i municipals de cara a les Falles, així com per a prestar un millor servei als ciutadans amb especial atenció a la situació de preemergència establida a causa de l'oratge. També s'han analitzat les actuacions relacionades amb els casos de violència de gènere.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la regidora d'Igualtat, María Giménez; la regidora de Festes i Cultura Popular, Remei Torrent; i el regidor d'Urbanisme, Pablo Abelleira, s'han reunit amb representants de la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Guarderia Rural i de la Subdelegació del Govern.
 
L'alcalde destaca la intenció “d'augmentar els recursos per part de la Policia Local i la Policia Nacional per a atendre tots aquells serveis que requereixen una major afluència de gent als actes festius com a orquestres, etc., i al mateix temps un major nombre de cases buides perquè la gent està fora”, i assegura que la vigilància “s'ha d'extremar”.
 
D'altra banda, Fernández assenyala que s'ha revisat el conveni de col·laboració amb el Ministeri per a atendre els casos ocasionats per violència de gènere, ja que després d'haver-lo signat l'Ajuntament “s'ha produït una modificació legal que obliga al fet que el conveni tinga una durada de quatre anys, i no d'un any tal i com s'havia signat”. Durant la reunió també s'ha procedit a un repàs de la situació actual dels casos del municipi, que afecten “116 persones, 112 ateses per la Policia Nacional i 4 per la Guàrdia Civil”.
 

 
 
“Quan este conveni ens torne signat des de la Secretària d'Estat amb els informes favorables, començarem a prestar el servei també per part de la Policia Local en els casos qualificats amb un risc baix. Nosaltres ja estem preparats per a prestar-lo de manera progressiva, de fet, este servei no es deixa de prestar perquè està tot assignat a les forces de seguretat estatals”, afig l'alcalde.
 
En relació als índexs de delinqüència, després d'analitzar la situació amb Guàrdia Civil i Policia Nacional, assegura que existeix “una disminució de casos en general, encara que sense ser excessivament significativa, però que no s'ha produït un augment, sinó al contrari”. Per part de Policia Nacional asseguren que hi ha una “lleugera disminució, malgrat l'augment de les denúncies, en concret de casos de violència de gènere”.
 
L'alcalde aprofita per a traslladar a la població “una recomanació molt important, la necessitat de denunciar, bé les víctimes directament o totes aquelles persones que observen agressions físiques o verbals produïdes en l'àmbit de la família, del veïnat o en el carrer”. Recorda també l'existència de l'aplicació per a mòbils AlertCops que “intenta facilitar este tipus de denúncies i que aconselle a tots els ciutadans que li la descarreguen perquè és molt fàcil cridar i assenyalar un robatori, un acte vandàlic o una agressió, fins i tot els casos d'assetjament escolar, d'una persona que ha desaparegut o d'agressió sexual”. Fernández destaca que és una aplicació “per a col·laborar i augmentar la seguretat del nostre veïnat”.
 
 
 
El pròxim 25 de maig se celebrarà una jornada formativa a la qual assistiran funcionaris i que tindrà lloc a Llíria, ja que, segons l'alcalde, “hem valorat molt positivament la reunió que es va fer entre la subdelegació i els nostres funcionaris per a millorar tot el que suposa la informació i la formació a les dones”, destacant que este tema és “una prioritat absoluta”. En definitiva, una Junta de Seguretat municipal que se celebra almenys tres vegades a l'any, i especialment en ocasions com les Falles, que serveix també per a millorar la coordinació amb la finalitat de prestar un millor servei als ciutadans i augmentar el seu nivell de seguretat i llibertat.