Les delegacions d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Sagunt han impulsat un nou projecte cultural i educatiu dins de l'àmbit audiovisual destinat a les institucions educatives i a la ciutadania en general. Es tracta de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que enguany tindrà seu a Sagunt i es desenvoluparà dijous que ve 25, i divendres 26 de febrer. Tal com ha explicat el regidor delegat d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, des de les delegacions fan una crida perquè tots participen activament en les activitats amb la finalitat de que la mostra es consolide en la ciutat: “demanem la vostra participació, ja que l'ajuntament està fent un esforç per a portar nous i potents projectes i contribuir a fer de Sagunt una ciutat educadora”.
José Manuel Tarazona, arran d'aquest nou projecte, manifesta també que “vivim immersos en la cultura de la imatge i resulta essencial que l'educació participe activament en aquesta manera d'entendre la realitat. Per als estudiants, professionals i per a tota la ciutadania, la MICE és una magnífica oportunitat per a conèixer noves propostes i plantejar alternatives”.
Les activitats començaran el matí del dijous amb dues passades destinades al públic escolar, que es realitzaran tant en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, com la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. Concretament, els alumnes de primària i secundària podran veure curtmetratges de cinema educatiu, premiats a tot el món.
A partir de les 19.30 hores, es realitzarà la projecció, oberta a tota la ciutadania en el Centre Cultural Mario Monreal, del film “La història de la bicicleta del món pare i jo” (V.O.S. en valencià). Pel·lícula iraniana, guanyadora d'importants premis internacionals. A més, per a gaudir d'aquest llargmetratge vindran al Centre Cultural Mario Monreal importants directors i guionistes internacionals de l'àmbit audiovisual com Mitsuo Tahira, director Kineko Children’s Film Festival de Tòquio; i altres directors d'animació o coordinadors de festivals japonesos com Miho Kazama o Yasushi Asai. També estaran el nord-americà Joel Soisson, el germà Michael Harbauer o la guionista tailandesa Chariyawan Tavoranon. Des d'Indonèsia, vindrà a Sagunt la professora de cinema Penny Sylvania Putri. A més, durant la projecció també estaran presents altres autoritats del món del cinema com el cubà Arian Ramiro Fernandez-Larrea; el belga i secretari del European Children’s Film Association, Felix Vanginderhuysen; i el director de la MICE, Josep Albiol.
Per a commemorar la declaració de Sagunt com a capital Valenciana de la Romanització, l'acte explicarà a més, amb la posada en escena per part de l'associació “Saguntum Civitas”, d'una recreació romana que es realitzarà abans que comence la pel·lícula.
D'altra banda, el divendres, a partir de les 19.00 hores, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt es projectarà la pel·lícula documental “La retirada” que tracta sobre l'exili durant la guerra civil a França. El documental ha sigut realitzat per l'institut Liceu de Millau. Amb “La retirada” els joves de la ciutat agermanada de Sagunt han cercat mantenir viva la memòria històrica de les dones supervivents d'aquella època. A més, també es realitzarà una projecció dels millors curtmetratges nacionals i internacionals de ficció dins de la MICE Competitiva, i tots els assistents formaran part del jurat que decidirà quin d'ells obté el premi de “Secció Ficció”, que es lliurarà diumenge que ve, 28 de febrer, en el Palau de la Música de València.
Més informació en: