La nit de Sant Joan de Sagunt comptarà amb un Punt Violeta contra les agressions sexistes

Estos Punts Violeta són espais, en els quals se sensibilitza el públic, i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista

L'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt instal·larà diumenge que ve 23 de juny a la nit, amb motiu de la celebració de la Festa de Sant Joan, un Punt Violeta en la zona del Passeig Marítim-Plaça de la Concòrdia prop de la posta sanitària.

Des de l'Àrea d'Igualtat, en coordinació amb el Departament de Platges, s'ha valorat positivament la iniciativa d'instal·lar un punt d'informació “Punt Violeta” en la zona de la platja, assistit per personal amb formació específica en violència de gènere.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha expressat: «Comptem amb un ampli dispositiu de seguretat per a garantir que la festa de Sant Joan es desenvolupe sense incidents. La Policia Local, el servici de Salvament i Socorrisme i el Punt Violeta treballaran, coordinadament, durant eixa nit». Així mateix, l'alcalde ha indicat que «és molt important comptar amb espais de conscienciació i sensibilització, amb personal especialitzat, amb la finalitat de previndre de possibles agressions sexistes, LGTBIfóbiques o delictes d'odi». A més d'això, Darío Moreno ha posat l'accent que els Punts Violeta es convertixen en un espai visible, de referència, per a persones que puguen haver patit algun tipus d'agressió i ha indicat: «Les víctimes saben que trobaran suport i atenció de manera immediata».

Estos Punts Violeta són espais, en els quals se sensibilitza el públic, i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat és la de conscienciar la ciutadania, previndre les agressions i promoure el gaudi de la festa davall el respecte cap a les totes les persones. Es tracta de garantir que la festivitat de Sant Joan es desenvolupa lliure d'assetjament i agressions.

Comptarà amb persones qualificades que podran realitzar una primera atenció davant possibles agressions i activaran, de manera immediata, els recursos necessaris per a una intervenció adequada, segons el cas.

Este punt d'informació estarà obert en horari de vesprada, des de les 20 hores fins a les 2 hores de la matinada de l'endemà.