La Nit del Museu de l'Escena Grecollatina tindrà lloc el dissabte que ve

Este esdeveniment gratuït inclourà dramatitzacions de personatges masculins clàssics i una visita al museu
Imagen 1Imagen 2


El Museu de l'Escena Grecollatina acollirà el pròxim 29 d'agost la Nit del Museu. Serà el segon any consecutiu que s'organitza este esdeveniment, que consistirà en una visita guiada a les estades del museu dedicades a la tragèdia grega a partir de les 20 hores, seguida d'unes lectures dramatitzades de personatges masculins a les 21 hores. La nit se celebrarà en la seu del museu, la Casa dels Berenguer de Sagunt, i l'entrada serà gratuïta i sense necessitat d'inscriure's.

«Des de l'ajuntament de Sagunt volem fer una aposta decidida per integrar patrimoni, cultura i turisme en una proposta conjunta», ha declarat José Manuel Tarazona, regidor de cultura de l'ajuntament de Sagunt, qui ha descrit la Casa dels Berenguer com «un espai ple d'encant i història». «L'entrada serà gratuïta amb l'objectiu de fomentar la cultura en un escenari únic», ha afegit Tarazona.

Segons la directora del museu Gemma López, s'inclouran les següents interpretacions: Hipòlit es defensarà de l'acusació del seu pare per pretendre l'amor de la seua madrastra Fedra. Jàson maleeix a Medea i tota l'estirp femenina i Agamèmnon ens farà reflexionar que ostentar el poder no sempre és fàcil. Les notícies del relat del missatger de Electra portaran l'engany a les oïdes de Clitemnestra. Èdip durà a terme la seua decisió després de conèixer el seu amor incestuós i Filoctetes ens farà partícips del patetisme del seu dolor, abandonat en l'illa de Lemnos. Tots, herois turmentats que començaran donant veu al estàsim segon del cor de Antígona de Sófocles.

Els papers masculins seran a càrrec de Juan Diego Guerrero, José María Ayllón i Mario González, i els femenins seran interpretats per Conxa Pont, Andrea García i Violeta García.
 

Després de les activitats en el museu, el regidor José Manuel Tarazona suggereix als assistents «gaudir del patrimoni històric-artístic de Sagunt i fer una pausa en el camí. Volem recordar l'àmplia oferta culinària de qualitat». Tarazona també recorda que eixa mateixa nit, a les 23:00 hores «tindrem l'oportunitat de viure en el teatre romà una actuació més del festival Sagunt a Escena Creix, organitzat per la regidoria de Cultura, per a ampliar el nostre festival. Comptarem amb l'actuació de la Valencia Big Band amb Perico Sambeat».