La nova edició de Sagunt in Excelsis començarà aquest diumenge

El cicle de música sacra està organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Majoralia 2016 de la Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist


Fotografia: Juan Higueras.

La XII edició del tradicional cicle de música sacra Sagunt in Excelsis que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la Majoralia 2016 es va presentar ahir en l'Ermita de la Sang de Sagunt. L'acte va comptar amb la presència del delegat de Cultura, José Manuel Tarazona; la delegada de Presidència, Teresa García; el director musical, José Duce; membres de la Majoralia i regidors de l’Ajuntament de Sagunt, entre altres personalitats. 
 
El cicle tindrà lloc entre el 6 i el 22 de març en diferents espais religiosos del municipi. Aquesta dotzena edició inclou quatre concerts i es caracteritza per una diversitat de propostes.
 
L'inici oficial de l'edició serà aquest diumenge, 6 de març, a les 19.30 hores, en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, que acollirà el concert “Música Processional” que interpretarà la Banda Simfònica de la Societat Musical Lira Saguntina, dirigida per Rafael Doménech. 
 
Després d'aquest primer concert, el cicle “Sagunt in Excelsis” continuarà el dimecres, 9 de març, a les 19.30 hores amb l'agrupació “Ars Musicorum”, que interpretarà “Sepulchrum Christi” sota la direcció de Marian Rosa Montagut en la capella de la residència Verge del Carme. 
 
Posteriorment, el diumenge, 13 de març, a les 19.30 hores, l'Església del Bon Succés serà l'escenari que acollirà la interpretació de l'obra “Música entorn del funeral de la Reina Mary” a càrrec de Cor de Cambra Amystis dirigit per José Duce.
 
Finalment, el colofó al cicle arribarà de la mà de l'agrupació Victoria Musicae, dirigida per Josep R. Gil Tàrrega, que interpretaran la “Lamentatio Jeremiae”. El concert podrà veure's el dimarts, 22 de març, a les 20 hores, en l'Església “El Salvador” de Sagunt.