La platja de Port de Sagunt rep les banderes que l'acrediten com la més accessible d'Espanya

La platja de Port de Sagunt ha obtingut un total de 17.427 vots en la campanya que ha engegat ThyssenKrupp Encasa, la qual cosa suposa un suport del 43’5% dels participants

 

 

La platja de Port de Sagunt ha rebut hui les banderes que l'acrediten com la més accessible d'Espanya després d'obtenir el màxim de vots, un total de 17.427, en la campanya que ha engegat ThyssenKrupp Encasa, la qual cosa suposa un suport del 43’5% dels participants en aquesta iniciativa. Cal destacar que també s'ha fet lliurament d'una aportació d'1.000 euros a l'Ajuntament de Sagunt que servirà per a reforçar els equipaments del punt accessible de la platja. 
 
A l'acte de lliurament de les banderes han assistit l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez; el delegat de Platges, José Vicente Muñoz; la regidora de Protecció Civil, Roser Maestro; i la responsable de Màrqueting i Comunicació de ThyssenKrupp Encasa, Belén Galán, a més d'altres regidors de l'Equip de Govern.
 

 

En aquest sentit, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, ha destacat: “Tenir este distintiu suposa per al municipi un reconeixement a un treball realitzat durant molts anys, perquè ja quan vaig ser regidor de platges augmentarem un altre punt de platja accessible. Els diferents Equips de Govern han treballat i ho han fet molt bé. També es tracta d'un reconeixement al treball desenvolupat pels voluntaris de Protecció Civil i per tots els professionals que treballen de forma molt positiva perquè aquesta ciutat siga un referent en igualtat d'oportunitats. Est és el nostre objectiu no solament pel que fa a les platges, sinó en la resta d'àmbits de la societat, que tot siga accessible per a tots. Este és un dels objectius principals que anem a perseguir durant tota la legislatura, que la ciutat i la platja siguen para totes les persones, perquè ningú puga deixar de banyar-se i de gaudir perquè no pot accedir pel seu propi peu. En definitiva, estem al servei de les persones”. 
La platja de Port de Sagunt, de 1.200 metres de longitud, compta amb un punt accessible que desenvolupa la seua activitat del 13 de juny al 15 de setembre, de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Concretament, vuit voluntaris presten els seus serveis diàriament en la platja de Port de Sagunt i dos ho fan en la de Almardà. Ells són els encarregats d'ajudar a les persones amb mobilitat reduïda a banyar-se. A més, existeix un servei de “Bibliomar” per als més xicotets. Cal destacar que la platja de Port de Sagunt rep usuaris de tota Espanya i d'altres països europeus com França o Suïssa. La mitjana de banys és de vint diaris. Es tracta d'un servei que es presta des de fa més de catorze anys en Port de Sagunt i al voltant de deu en Almardà. 
Fernàndez també ha volgut “agrair a totes les persones que ens han votat, als turistes i també a l'empresa, que és la patrocinadora del premi. És un motiu de molta satisfacció per a nosaltres perquè volem ser un referent de qualitat i benestar. Hem començat per les platges però també ho anem a fer en relació al patrimoni i tots els serveis que prestem”. 

A més, el delegat de Platges, José Vicente Muñoz, ha afirmat: “És una gran satisfacció perquè es reconeix l'esforç durant molts anys dels voluntaris de Protecció Civil i també d'altres corporacions. Es posa en valor el treball que s'ha realitzat durant molts anys en aquesta platja i és un assoliment que ho hagen reconegut. La platges del municipi són les més guardonades d'Espanya amb 17 banderes i dos punts accessibles en Port de Sagunt i Almardà. Portem treballant des de 2001 i és un reconeixement molt gran per part de Thyssen a la labor dels voluntaris”. 

 

Per la seua banda la regidora de Protecció Civil, Roser Maestro, ha assenyalat: “Aquest guardó suposa un gran assoliment i un reconeixement a l'esforç de cadascun dels treballadors i treballadores, ja que sense ells els dependents i les dependents no podrien gaudir de tot el que pot oferir-nos aquesta platja. És també un assoliment per a tota la ciutadania”. A més, Maestro ha volgut mostrar el seu “agraïment a Protecció Vivil i a aquest gran voluntariat que sense esperar gens a canvi està oferint tot el que té i més”.
 
 Aquest guardó se suma a les banderes que ja té la platja de Port de Sagunt i que reconeixen la qualitat de l'aigua i els serveis prestats. En Port de Sagunt onegen 7 banderes: Bandera Blava, Q de qualitat, ISO 9001 (gestió de qualitat), ISO 14001 (gestió ambiental), UNEIX 170001 (gestió d'accessibilitat universal), certificació EMAS (gestió mitjà ambiental) i Bandera Qualitur (atorgada per la Conselleria de Turisme per tenir altres certificacions).
ThyssenKrupp Encasa, empresa capdavantera en solucions d'accessibilitat, ha engegat, per segon any consecutiu, la campanya www.laplayamasaccesible.es en les xarxes socials. Durant tot el mes de juny, els seguidors d'aquesta empresa en les xarxes socials van recomanar les platges més accessibles del país, segons les seues pròpies vivències. De totes les candidatures presentades, es van seleccionar més de 50 de tota Espanya. Durant un mes, fins al 24 de juliol, els usuaris han pogut votar la destinació turística costanera més accessible, un guardó que ha obtingut finalment la Platja de Port de Sagunt.
Belén Galán, responsable de màrqueting i comunicació de ThyssenKrupp Encasa, ha reconegut l'esforç de les institucions per treballar perquè qualsevol persona puga gaudir d'activitats d'oci i temps lliure sense limitacions. A més, ha explicat que aquest distintiu “suposarà un impuls per a millorar el turisme accessible i l'arribada de turistes que necessiten una atenció especial a les seues necessitats de mobilitat”. També ha desitjat que aquest guardó “servisca per a conscienciar a la població de la importància de gaudir d'un estiu en igualtat de condicions”. 
ThyssenKrupp Encasa SL és un dels principals fabricadors i proveïdors de plataformes i cadires salva escales, així com elevadors per a habitatges.