La platja del Port de Sagunt celebra la Nit de Sant Joan

Batucada, correfocs i castell de focs artificials són les activitats que la regidoria de Cultura ha organitzat per a celebrar el solstici d’estiu

Un any més la platja del Port de Sagunt s'omplirà d'activitats organitzades per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la nit del 23 al 24 de juny, per a celebrar la tradicional Nit de Sant Joan, que se sumaran a les tradicionals fogueres que veïns i turistes preparen en aqueix mateix lloc per a donar la benvinguda a l'estiu.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat la importància “d'una festa tan arrelada en la nostra terra com és Sant Joan, ja que el mar i el foc són elements consubstancials amb la nostra cultura mediterrània”. La celebració de la Nit de Sant Joan, segons el regidor, va començar fa unes setmanes amb el Festival Percumon i continua amb Música al Port i espectacles que s'ofereixen a l'aire lliure “de gran qualitat”.

Tarazona continua fent una crida a la convivència en la vespra de Sant Joan, ja que és “una nit d'alegria, de compartir emocions amb familiars i amics però amb prudència i respecte per un entorn tan sensible com són les nostres platges. És molt necessari el civisme, el fet de saber comportar-se i deixar les platges sense restes de fem o altres restes. A més, recordar que molts professionals de seguretat i de l'àmbit sanitari van a treballar perquè tinguem una nit meravellosa, però la resta de ciutadans també hem d'ajudar al fet que puguem passar la nit en bones condicions i puguem gaudir de la festa”.

Les activitats pròpiament de la festivitat de Sant Joan començaran el divendres 23 de juny a partir de les 22 hores, en el passeig Marítim on es durà a terme una gran batucada a càrrec del grup Green Gos. Seguidament, cap a les 23 hores, se celebrarà un correfoc al carrer per part de la Diabòlica del Camp de Morvedre que partirà de la plaça de la Concòrdia i recorrerà el passeig Marítim. Per a acabar esta festivitat i abans de saltar les ones, tal com mana el ritual, a la mitjanit la Pirotecnia Turís dispararà un castell de focs artificials en la confluència de l'avinguda delta del riu amb l'avinguda Mediterrani.