La platja del Port de Sagunt ja té disponible el nou servei wifi

Se trata de una red wifi gratuita que se ha desplegado a lo largo de todo el paseo marítimo, llegando a cubrir una extensión de 1’2 km

L'Ajuntament de Sagunt, a través de les regidories de Platges i Noves Tecnologies, ha posat en marxa un nou projecte en la zona del passeig marítim de la platja del Port de Sagunt, desplegant un servei wifi gratuït per a la ciutadania i visitants en tota la zona turística de primera línia de platja, afegint així un servei d'interés general i altament valorat. D'esta forma es complementa el catàleg de prestacions de les quals ja disposen els visitants de les platges de Sagunt.

Concretament, s'han desplegat dues xarxes wifi, una pública (SaguntCiTy) pensada per a oferir els serveis públics de l'Ajuntament de Sagunt, a través dels seus portals web www.aytosagunto.es i www.turismo.aytosagunto.es, on es trobarà tota la informació municipal, turística i cultural de la ciutat, a més de facilitar altres serveis municipals desplegats de les platges com la biblioteca i ludoteca, oferint este servei com un valor afegit als ciutadans i visitants de la ciutat. Per poder connectar-se a esta xarxa pública és necessari realitzar un registre previ una vegada connectat a la wifi, on se sol·liciten les dades bàsiques de l'usuari i un correu electrònic a través del qual es realitzarà el registre, i després confirmar el correu que li enviarà el sistema per a la seua correcta validació i posterior ús.

D'altra banda, es podrà trobar una altra wifi (SaguntWiFi.beach). Es tracta d'una xarxa promocional a través d'un operador que ofereix un servei de majors prestacions, tenint en compte que per utilitzar esta xarxa l'usuari ha de registrar-se a través d'alguna de les seues xarxes socials, com per exemple Facebook, Instagram o LinkedIn.

La xarxa s'ha desplegat al llarg de tot el passeig marítim, que discorre per l'avinguda Mediterrani, arribant a cobrir una extensió aproximada d'1’2 km. Estarà situada durant tot l'estiu en manera pilot funcional, amb la finalitat de validar i testejar l'ús d'estos serveis públics municipals, culturals i festius, amb la possibilitat de realitzar diverses anàlisis respecte als usos i característiques dels visitants a les nostres platges. Es pretén, a més, integrar altres serveis sobre la xarxa municipal SaguntWiFi, desplegats en altres edificis municipals o fins i tot en les biblioteques, conformant un servei de millors prestacions per la ciutadania.

Tal com asegura el regidor de Platges, José Vicente Muñoz, “en tan sols dues setmanes, des que es va arrancar el sistema en proves, les previsions s'han superat en totes les seues facetes, ja que ja són més de 1900 clients únics utilitzant el sistema, comptant amb una ràtio de repetició en l'ús de més d'un 65% i amb una mitjana diària de connexió d'uns 29 minuts. A més, destaquen que esta tendència és creixent dia a dia, ja que no s'ha realitzat promoció alguna del servei fins al moment, atés que este es troba en fase ‘pilot’”.​